Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarım arazisine bir talan projesi daha

Tarım arazisine bir talan projesi daha

Ülke gündeminde tarım ve orman vasıflı alanlarda yapılan maden ve santral faaliyetlerine ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ederken bir santral başvurusu daha İzmir’den yapıldı. Saden Enerji Üretim A.Ş., İzmir’in Bergama ilçesi Karaveliler, Tırmanlar, Halilağalar mevkileri ve Balıkesir’in İvrindi ilçesi Gebeçınar mevkiinde RES kurulumu için harekete geçti. Santralin kurulmasının planlandığı alan ise tarım arazisi ve orman vasfı taşıyor.

  • Ege Postası
  • 25.03.2022 - 17:52

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Mart ayı başında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve zeytinlik alanlarında maden faaliyetleri düzenlenmesinin önünü açan yönetmeliğe ilişkin tartışmalar devam ederken bir yandan da tarım arazileri üzerindeki enerji projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Özellikle İzmir’de yayın olan ve genellikle tarım arazileri üzerine kurulan rüzgar Enerjisi Santrallerine(RES) bir yenisi daha ekleniyor.

Saden Enerji Üretim A.Ş., İzmir’in Bergama ilçesi Karaveliler, Tırmanlar, Halilağalar mevkileri ve Balıkesir’in İvrindi ilçesi Gebeçınar mevkiinde RES kurulumu için harekete geçti.

Firma, 16 türbinden oluşacak ve 48 MWm/48 MWe enerji üretmesi planlanan Karaburun Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na proje tanıtım dosyasını sundu ve ÇED sürecini başlattı.

Her bir türbinin 2 milyon 500 bin liraya kurulacağı projenin 120 milyon liraya mal olması bekleniyor.

TARIM VE ORMAN ALANINDA

Proje tanıtım dosyasında dikkat çeken bir unsur da proje alanının, Balıkesir-Çanakkale ve İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında “tarım”,”mera” ve “orman” vasıflı olması oldu.

Firmaya EPDK tarafından verilen lisansa göre; santralin işletme ruhsatı ise 49 yıl olacak.

Projeye en yakın yerleşim birimi ise Hacılar mevkiinde sadece 350 metre mesafesinde yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.