Dolar 38,4930
%0.02
Euro 43,7981
%-0.22
Altın 4.084,150
%-0.52
Bist-100 9.078,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi sokaklar sinema perdesine taşınıyor

Tarihi sokaklar sinema perdesine taşınıyor

Son dönemlerde Konak Tünelleri’nin yarattığı tartışmalar nedeniyle gündemden düşmeyen ve yok olma tehlikesiyle karşıya kalan İzmir’in tarihi semti Damlacık önümüzdeki günlerde çok konuşulacak bir filmin çekimlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 08.07.2014 - 13:02
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ortaklığında devam eden Konak Tünelleri inşaatı nedeniyle zorlu günler geçiren Damlacık halkı, önümüzdeki günlerde birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Erden Kıral’ın yöneteceği ve gişe rekorları kırması beklenen “Gece” adlı film için İzmir’i seçen film ekibi, Basmane’nin yanı sıra İzmir’in tarihi mekanları arasında yer alan Gürçeşme ve Damlacık semtlerinde önümüzdeki günlerde çekimlere başlayacak.
 
TARİHİ SEMT SİNEMA PERDESİNE TAŞINIYOR
Senaryosunu Hasan Özkılıç’ın öyküsünden alan, yönetmenliğini de Erden Kıral’ın yaptığı ve gişede rekorlar kırması beklenen Gece adlı sinema filmi için İzmir’i adres seçen sanat dünyası, kentin tarihi sokaklarını karış karış gezecek. Nurgül Yeşilçay’ın bir konsomatrisi canlandırdığı, Mert Fırat, Vildan Atasever, İlyas Salman, Hakan Karahan, Teoman Kumbaracıbaşı, Nur Sürer, Ayça Damgacı ve Hakan Yufkacıgil gibi başarılı oyuncuların rol aldığı film için önümüzdeki günlerde setler kurulmaya başlanacak.
 
FİLM EKİBİ DAMLACIK’A HAYRAN KALDI
Çekimlerinin yapılacağı mekanları belirlemek üzere geçtiğimiz hafta içerisinde Konak Belediyesi yetkilileri ile ilçede sokaklarını gezen film ekibi, ilçede üç önemli merkezde film setlerini kurma kararı aldı. Yönetmenliğiniusta yönetmen Erden Kıral’ın üstlendiği filmin büyük bir bölümü tarihi Basmane sokakları ve pavyonlarında geçecek. Film çekimlerine Gürçeşme semtinde başlayacak olan film ekibi, zorlu günler geçiren Damlacık semtine de konuk olacak. Konak Belediyesi ile yürütülen işbirliği çerçevesinde ilçede yaptıkları gezi sonrasında yüz yılı aşkın tarihi geçmişe sahip Damlacık sokaklarına hayran kalan film ekibi, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin futbol efsanesi Metin Oktay’ın doğduğu semt olarak da bilinen ve son günlerde çıkan kamulaştırma dedikoduları nedeniyle huzursuz olan Damlacık semti sakinlerinin konuğu olacak. Tarihi semtte yapılacak film çekimlerinin yaklaşık bir ay sürmesi beklenirken, İzmir’in canlı tarihini ve kent kimliğini taşıyan bölge film vizyona girdiğinde izleyicilerle de buluşacak ve kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.
 
İZMİR’E GÖÇ EDEN AİLENİN HİKAYESİNİ ANLATIYOR
Gece filmi, Diyarbakır’dan İzmir’e göç etmek zorunda kalmış bir ailenin hayat hikayesini anlatıyor. Kocasıyla hastalıklı bir ilişkisi olan ve tüm çabasına rağmen evliliğini bitiremeyen Süsen adlı konsomatrisin hayatını anlatan Gece, hem konusu hem de oyuncu kadrosu ile şimdiden çok konuşulmaya başlandı. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.