Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi Büyükşehir davası 2016'ya kaldı: Kritik duruşmada neler oldu'

Tarihi Büyükşehir davası 2016'ya kaldı: Kritik duruşmada neler oldu'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve üst düzey bürokratların da aralarında yer aldığı toplam 129 kişinin yargılandığı tarihi davanın son duruşması Bayraklı Adliyesi’nde görüldü. Kritik duruşmada savunma beraat taleplerini yinelerken, dava 2 Şubat 2016 tarihine ertelendi. Kritik duruşmada neler oldu'

  • Ege Postası
  • 03.11.2015 - 14:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis istemiyle yargılandığı tarihi Büyükşehir Davası 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ile devam etti. Saat 13:30’da başlayan duruşmaya Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte bürokratlar ve aralarında sendika yöneticileri, şirket yöneticileri ile organizatörlerin yer aldığı isimler tam kadro katıldı.
 

 
BİR SONRAKİ DURUŞMA 2 ŞUBAT’TA
30 Haziran tarihinde görülen son duruşmada mahkemenin erteleme kararı verdiği kritik davada, gündem bir kez daha Anayasa Mahkemesi’ne yazılan dilekçe oldu. Savunma avukatlarının beraat taleplerini yinelediği tarihi davanın 25’inci duruşmasında Anayasa Mahkemesi’ne yapılan itiraz başvurusunun sonuçlandırılması beklenmesi kararına varan mahkeme bir kez daha erteleme verdi. Bir sonraki duruşma 2 Şubat 2016 tarihinde görülecek.


 
KOCAOĞLU: ADALET İSTİYORUZ
Duruşmanın ardından adliye önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, davayla ilgili şunları söyledi: “1 Kasım’da genel seçim yaşandı. AK Parti, tek başına iktidar oldu, ülkemiz için hayırlısı diyorum. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun seçim sonuçlarından sonra yaptığı açıklamada demokrasiye, hukuka çok büyük vurgu yaptı. Biz o vurguların da ışığında 1 Kasım’dan sonra ülkenin daha demokratik, daha ılımlı bir ortama döneceğinin mesajlarını aldık. Birçok nedenden dolayı dava ile ilgili süreç devam ediyor. Anayasa Mahkmesi’nden gelecek görüş yazısını bekliyoruz. 
Ben adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyorum. 129 arkadaşımızın buraya 3 ayda bir gelip boy göstermesini ve mahkeme çıkışında da beyanat vermesini artık gereksiz buluyorum. Tabi sonunda bu bir prosedür ve işleyecek. Biz de buralara gidip geleceğiz. Davanın bir an önce sonuçlanmasını, üzerimizdeki bu yükten bir an önce kurtulmayı ve hakkımız olan beraat kararıyla aklanmayı istiyoruz. 2 Şubat’ta tekrar görüşeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.