Dolar 32,7811
%0.04
Euro 35,1076
%0.05
Altın 2.452,250
%-0.23
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Takipçi yoksa podyum da yok

Takipçi yoksa podyum da yok

Son yıllarda edebiyat dünyasına yeni akım kitap yazarı kazandıran, fotoğrafçılığa ve moda evlerine yeni isimler ekleyen sosyal medya, gücünü podyumlarda da konuşturuyor.

  • Ege Postası
  • 28.04.2015 - 10:13
 Bu kez hedef tahtasında modeller var. Kendi kitlesini yaratamayan modeller, iş bulmakta da zorlanmaya başladı. Kriter: En az 10 bin organik Instagram takipçisi.
Avustralyalı model ajansları, kendi tanıtımını kendi üstlenen yeni nesil modellerle çalıştıklarını açıkladı. Bu, sosyal medyada belirli bir takipçi sınırını aşmış, etkileme gücüne sahip olmaları anlamına geliyor. Chic ve Viviens ajansları, taleplerin de bizzat firmalardan bu yönde geldiğini söylüyor. Vivien Models ajansından Catherine McGill, “Modellerimiz için iki ay önce ‘etkileme gücü yüksekler’ ve ‘bloggerlar’ olmak üzere iki sınıflandırma daha yaptık. Müşterilerimiz bu özelliklere de bakıyor. Örneğin, artık bizden istedikleri sarışın, bikini taşıyabilen kriterlerine sosyal medyada takip oranı yüksek kriteri de ekleyenler var” diye konuştu.
Insta-şöhret
Eskiden modellerin keşfedilme hikayeleri, dergilerin sayfalarını süsleyen iyi birer malzemeydi. Şimdi ise, insta-şöhret adı verilen Instagram üzerinden kazanılan popülerlik kariyerlerinde belirleyici oluyor. Tabii ki takip edilmek başlı başına yeterli olmuyor. Etkileşim gücünün yüksek olması, yani paylaşımlarına yorum ve beğeni oranının da yüksekliği insta-şöhretin kalitesini belirliyor.
gigi-hadid-sli
Öncülüğü o üstlendi
Bu anlamda, son yılların çıkardığı en etkili model ABD’li Gigi Hadid oldu. Önceki günlerde 20 yaşını yine bir çekimde kutlayan Hadid’in Instagram’da tam 3 milyonun üzerinde takipçisi var. Şimdiye kadar Calvin Klein’dan Guess’e çok sayıda büyük markanın kampanya yüzü olan Hadid, moda haftalarında da büyük moda evlerinin vazgeçilmezleri arasına adını çoktan yazdırdı.
mimi-elashiry-sli
Boy oranı tutmasa da
Avustralyalı model Mimi Elashiry (19), kelimenin tam anlamıyla sosyal medya üzerinden modellik kariyeri inşa eden bir isim. Instagram ve Tumblr’da aktif olan Elashiry, ortalama bir modelin altında olan 167 cm’lik boyuna rağmen sayısız çekimin aranan modeli olarak Los Angeles’a mekik dokuyor.
kendall-jenner-sli
Ailesini katladı
Kim Kardashian’ın küçük kardeşi Kendall Jenner (19), ailece içinde oldukları reality programları nedeniyle ekranlar önünde büyüdü. Ancak, ailesinin diğer üyelerinin isminin önünde yazan ‘ekran yıldızı’ unvanını reddetti ve kendi için meslek olarak modelliği seçti. 24.6 milyon takipçisi olan Jenner, ailesinin gücünü ne kadar kullandı bilinmez ama hızıyla tüm üyeleri şimdiden katladı ve Estee Lauder’den Balmain’e büyük markaların yüzü oldu bile.
josephine-skriver-sli
Hikaye farkı
Danimarkalı model Josephine Skriver’ın (22) da hikayesi sosyal medyayla başlamıyor. Ama onunla devam edecek gibi duruyor. Lezbiyen bir anne ve eşcinsel bir babanın kızı olan Skriver, ‘Ben sentetik değilim’ diye anlattığı hayatıyla da ilgi uyandırıyor. Victoria’s Secret kızı olan Skriver, yaklaşık yarım milyon takipçisinin gün aşırı fotoğraflarından mahrum bırakmıyor.
vita-sidorkina-sli
Gerçek blogger
Rus model Vita Sidorkina, başarılı bir blogger. Adına açtığı blog’da moda ve modeller hakkında ana dili ve İngilizce paylaşımlar yapan Sidorkina, iki yıl önce yolunu New York’a çevirince hızla tanındı. Instagram’da 207 bin takipçisi olan Sidorkina da kısa sürede Victoria’s Secret’ın yan markası Pink’in yüzleri arasına girdi.
Monika_Jagaciak_sli
Ezber bozan
Polonyalı model Monika Jac Jagaciak (21), podyum kurallarını yerinden oynatmasıyla biliniyor. 14 yaşında Avustralya moda haftasında yer alınca ‘çocukların cinsel objeye dönüştürüldüğü’ eleştirilerine yol açan Jagaciak, podyuma 16 yaş sınırı getirilmesine yol açmıştı. Genelde panoromik paylaşımlar yaptığından olsa gerek, 190 bin takipçisi var. Ama neyse ki bu rakam, ajansların belirlediği sınırın çok üstünde. Zaten, çoktan Victoria’s Secret’ın parlayan yıldızlarından biri oldu.
barbara-palvin-sli
 
Bu gücün farkında
Macar model Barbara Palvin (21), şöhretini tam olarak sosyal medyaya borçlu değil. Ama tutunmak için bu gücü de arkasına çok iyi bir şekilde almayı bildi. 2.2 milyon takipçisi olan Palvin, 13 yaşında keşfedilmişti. (Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.