Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tabip Odası’ndan ‘kişiye özel kadro’ ilanına tepki

Tabip Odası’ndan ‘kişiye özel kadro’ ilanına tepki

İzmir Tabip Odası, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’nün geçtiğimiz günlerde verdiği akademik kadro ilanını Yükseköğretim Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirdi. İlanın rekabeti azaltır şekilde belirli kişileri tarih ettiğine dikkat çekilirken kadro ilanının iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2020 - 09:54

EGEPOSTASI- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, geçtiğimiz günlerde  tarafından, büyük çoğunluğu tıp alanına ait olmak üzere 407 akademik kadro ilanı yayınlanmıştı. İlan ile birlikte Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesörü, Anestezi ve Reanimasyon Profesörü, Nöroloji Profesörü ve daha birçok dada tıp uzmanı alımı yapacağını duyurmuştu.

Ancak, rektörlüğün ilanı İzmir Tabip Odası tarafından Yükseköğretim Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirildi.

Oda tarafından yapılan açıklamada; akademik kadro ilanının belirli kişileri tarih eder nitelikte olduğu ve rekabeti azaltıp kadrolaşmanın önünü açtığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Tıp alanına ilişkin kadro ilanları incelendiğinde, ilanda yer alan birçok koşulun kanuna ve YÖK talimatlarına aykırı olduğu, bilimsel gelişmeyi amaçlayan, denetlenebilir ve objektif ölçütler olmaktan uzak, bir kişiyi tarif eder nitelikte oldukları görülmektedir. Tıp eğitiminin niteliğini, tıp alanında yapılacak bilimsel çalışmaların düzeyini, tıpta uzmanlık eğitimini ve tıp hizmetini doğrudan etkileyen bu uygulamalar, bir bütün olarak bilimsel liyakate, bilimsel gereklere ve teamüllere aykırıdır.  Yüksek Öğretim Kurulu ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü,  mevzuata, yargı kararlarına ve bilimsel teamüllere aykırı, kişiyi adres gösteren kadro ilanlarını ivedilikle iptal etmelidir” ifadelerine yer verildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.