Dolar 32,8352
%0.2
Euro 35,2337
%0.41
Altın 2.447,110
%-0.44
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TSK'dan 4 ilde operasyon

TSK'dan 4 ilde operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bitlis, Bingöl, Siirt, ve Erzurum'da terör örgütü PKK'ya yönelik bir dizi operasyon düzenledi.

  • Ege Postası
  • 21.03.2016 - 13:26
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının terör örgütü PKK'ya yönelik yürüttüğü operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Bitlis'te konuşlu 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 6-8 Mart'ta Güroymak ilçesi kırsalında "Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam ÇAKAR-3" operasyonu icra edildi.

49'uncu Komando Tugayı harekat komutasındaki 2'nci Jandarma Komando Alay Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, Bingöl'ün Yayladere ilçesi kırsalında 8-9 Mart tarihlerinde "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Metin KILDIŞ-3" operasyonu düzenlendi.

Siirt'te konuşlu 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 9-10 Mart'ta Eruh kırsalında "Şehit Piyade Yüzbaşı Çetin ÜNSAL-2" operasyonu yürütüldü.
Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, Erzurum'un Şenkaya ilçesi kırsalında 15 Mart'ta "Çelik-61" operasyonu gerçekleştirildi.



Yüksekova’da top ve silah sesleri duyuluyor
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon devam ederken, belirlenen hedeflere top atışları yapılıyor. İlçeden zaman zaman yoğun silah sesleri duyuluyor.

PKK'lı grupların etkisiz hale getirilmesi, oluşturdukları barikatların kaldırılıp, hendeklerin kapatılması için geçen hafta pazar gününden itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün gece başlayan top atışları bugün de sürdürüldü. Patlayıcı düzenelkli hendek ve barikatların yoğun olarak bulunduğu Orman, Kışla, Kaniheyder, Cumhuriyet ile Güngör Mahallesi'nin yanı sıra bugün Dize ve Kışla Mahalleleri'nde de top atışları ve silah sesleri duyuldu.

Yaklaşık 20 santimetre kalınlığında kar bulunduğu ilçede sabah saatlerinden itibaren yoğun şekilde sis görülürken, bir çok mahallede ise silah sesleri duyuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.