
TİS görüşmeleri yine masada kaldı...İzmir'de işçiler iş bıraktı!
Kamuda krize neden olan TİS sürecinde, yüz binlerce işçiyi ilgilendiren ücret artışı için dün gece yapılan görüşmelerde yine bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine Türk-İş bünyesindeki işçiler, ülke genelinde bugün iş bıraktı.
- Ege Postası
- 17.07.2025 - 09:31
- Güncelleme: 17.07.2025 - 10:54
EGEPOSTASI- Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında kamuda yüz binlerce işçinin maaş artışının belirlenmesi bekleniyordu. Dün gece Cumhurbaşkanlığında yapılan görüşmelerde işveren tarafını temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İş Verenleri Sendikası ile işçi tarafını temsil eden Türk İş Sendikası arasında işçilerin lehine bir sonuç çıkmadı.
İki tarafın anlaşma sağlayamaması üzerine, Türk İş Sendikası geri adım atmayacağını belirten bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu akşam Cumhurbaşkanlığında komisyonla yapılan görüşmenin sonucunda Kamu Çerçeve Protokolü için olumlu bir netice elde edilememiştir. Eylemlerimiz devam etmektedir. Kapsamlı açıklama daha sonra üyelerimiz ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TÜRK-İŞ BASIN BÜROSU"
İZMİR'DE İŞÇİLER İŞ BIRAKTI
Türk İş tarafından alınan karar doğrultusunda, İzmir'deki on binlerce işçi bugün 'işe gitmeme' eylemi yaparak iş bıraktı.
Yorum Yazın