Dolar 47,5359
%0.05
Euro 54,8303
%0.03
Altın 6.188,413
%0.21
Bist-100 13.431,86
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in İzmir mitingindeki sözlerine soruşturma

TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in İzmir mitingindeki sözlerine soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "tehdit" suçlamalarıyla resen soruşturma başlattı.

  • Ege Postası
  • 02.08.2026 - 21:03
  • Güncelleme: 02.08.2026 - 23:22

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye İşçi Partisi Sera Kadıgil'in İzmir mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin re'sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"31/07/2026 tarihinde Türkiye İşçi Partisi tarafından düzenlenen ve İzmir ilinde gerçekleşen miting sırasında Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Saliha Sera KADIGİL'in yapmış olduğu konuşma içeriğinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik ifadeleri nedeniyle TCK 299 ve 310/2. Maddelerinde düzenlenen Cumhurbaşkanına Hakaret ve Tehdit suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca re'sen soruşturma başlatılmıştır."

KADIGİL NE DEMİŞTİ?

Kadıgil, TİP İzmir Halk Buluşması'ndaki konuşmasında, "Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak en büyük ve en birinci önceliğimiz ve and olsun kurtulacağız, söz olsun kurtulacağız bundan da şüpheniz olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği iddialarına ilişkin de konuşan Kadıgil, "Umut ediyoruz ki AKP'ye geçmek gibi bir haysiyetsizliği kendine yedirecek bir suçu yoktur" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.