Dolar 32,3840
%-0.12
Euro 34,5750
%-0.65
Altın 2.385,610
%-2.03
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyelilerin dert babası oldu

Suriyelilerin dert babası oldu

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki Selçuklu Mahallesi'nin Muhtarı Kasım Yavuz, mahallesinde oturan Suriyeli mültecilerin dert babası oldu.

  • Ege Postası
  • 01.03.2016 - 11:31
Muhtarlık binasının hemen yanında kendi imkanları ile bir depo oluşturan Kasım Yavuz burada hayırseverlerden topladığı yardımları, ihtiyaç sahibi Suriyeli mülteciler ve diğer yoksullara dağıtıyor. Giyim, gıda ve sağlık konularındaki yardımları ihtiyaç sahiplerine yetirmeye çalışıyor. Yardım dağıtılan günler ise muhtarlık binasının önünde kabalıklar oluşuyor.


Her sabah erken saatlerde, muhtarlık bürosunu açılmadan, kucaklarında çocuklarla onlarca Suriyeli annenin kapının önünde toplandığını dile getiren Selçuk Mahallesi Muhtarı Kasım Yavuz, "Ben de bir yere kadar yetebiliyorum. Topladığım yardımları izdiham olmasın diye çoğu zaman evlerine kendim götürüyorum. Beni bir kurtarıcı gibi görüyorlar. Gıdası biten, yakacağı olmayan, doğum yapacak olan, hastalanan, parasız kalan bana geliyor" dedi. Muhtar Yavuz şunları söyledi:


Bu insanlara yardım etmek insanlık görevi, ben bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyorum. Mahallemde 800 Suriyeli oturuyor. Başka yoksullar da var. En çok gıda, giyim eşyası, soğuk kış günlerinde yakacak, bir de bebek bezi ve mamasına ihtiyaç var. Yardımlar kesildiği an bu insanlar perişan olur. İzmirlilerin desteklerini bekliyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.