Dolar 32,4496
%0.22
Euro 34,6463
%0.17
Altın 2.392,080
%0.5
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli’den Soyer’e ‘9 Eylül’ tepkisi: Soyer siyasi istikbali için…

Sürekli’den Soyer’e ‘9 Eylül’ tepkisi: Soyer siyasi istikbali için…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, uzun süredir hem kent hem de ülke gündeminde olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül’de yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Konuşmanın bilinçli bir konuşma olduğuna dikkat çeken Sürekli, “9 Eylül programlarını siyasi istikbalinden olan kaygılarından dolayı gölge düşüren Sayın Tunç Soyer’dir. Tunç Soyer siyasi istikbali için yapıyor bunu. 3,5 yıllık yönetim sürecinde Tunç Soyer'in düşünceleri değişmedi. Bu süre içinde ülkemizin menfaatlerine aykırı hareketlerde bulundu. Ne ekersen onu biçersin. Tunç soyer bu tepkiyi hak etmiştir” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2022 - 16:59

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun kent ve ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül’ün 100. Yılında kullandığı ve yankıları hala devam eden ifadelerine ilişkin yaşanan tartışmaları değerlendiren Başkan Sürekli. “Tunç Soyer ecdadımıza hakaret eden bir konuşma yapıyor. Bütün Türkiye ayağa kalktı. Bunun bahanesi olmaz. Nutuğu bahane göstermek, onu bağlamından kopararak açıklama yapmak kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

Başkan Sürekli ayrıca, CHP’li mevkidaşı Deniz Yücel’e de sert sözlerle tepki gösterirken CHP’li politikacıların merkezi ilçelerde sokağa çıkamadıklarını söyledi. 

“KUTLAMALRA GÖLGE DÜŞÜREN TUNÇ SOYER’DİR”

9 Eylül akşamı başlayan ve hala devam eden polemiğe değinen Başkan Sürekli, Soyer’in konuşmasının ayak seslerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı afişleriyle gelmeye başladığında dikkat çekti ve “Çok üzgünüz. 9 Eylül’ün görkemli kutlamalarına gölge düştü. Gölge düşüren, kin kusan kimdir bunun cevabını herkes biliyor. 9 Eylül programlarını siyasi istikbalinden olan kaygılarından dolayı gölge düşüren Sayın Tunç Soyer’dir. Ben de Tunç Soyer’i şiddetle kınıyorum. Biz o gün coşkuyla başlamıştık. Gerçi 9 Eylül kutlamalarında bir sıkıntı olacağı 10-15 gün önce belli olmuştu. 9 Eylül’ü kutlamaya hazırlanırken bir baktık ki barışın 2. yüzyılı pankartları her yeri kaplamıştı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Biz Cumhur İttifakı olak tepkilrimizi dile gitridsk ve afişlerin kaldırılmasını talep ettik. Sadece biz de değil. Kendi ittifak ortaklarından Müsavat Dervişoğlu da bunu dile getirdi. İzmir, kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. Kurtuluş savaşı İzmir’de başlayıp İzmir’de bitmiştir. Byöyle önemli bir şehin belediy ebaşaknısısınzı. Kapsayıcı, milli ve yerli olmalısınız. Bu afişler ortaya çıktı ve 9 Eylül akşamında asıl sıkıntı kendini gösterdi Biz o günün sabahına coşkuyla başlamıştık. Sabahki zafer yürüyüşünde birlikteydik. İzmir için el ele verdik. He ne kadar Tunç Soyer zafer diyemese de Zafer Yürüyüşüne çıktık. Tuncay Özkan birliktelik ve beraberlik diyor ama kendisi sabah orada değildi” dedi.

“BUNU BAHANESİ OLMAZ”

100. yıl kutlamalarında en çok ses getiren program olan Tarkan konserine de değinen Sürekli, konserlerin yeterli olmadığını belirtirken Valilik programlarını örnek gösterdi. Başkan Sürekli ayrıca Soyer’in, konuşmasına gelen tepkilere verdiği yanıtı da eleştirdi ve “9 Eylül’ü kutluyorsunuz. Büyük bir sanatçıyı getirmek ve İzmirlileri toplamak güzeldir. Ancak günün anlam ve önemine binaen 100. Yıla yakışır iş ve eylemlerin de yapılması lazım. Bu işler sadece konserle bitmiyor. 9 Eylül’de biz o gün valilik koordinasoynunda İktisat Kongresi binasının tadilat çalışmalarını yerinde inceledik Son başbakanımız Sayın Bİnali Yıldırım ile. Yani 9 Eylül gibi önemli bir günde en önemli icatlardan biri iktisat kongresi binasının şehrimize yeniden kazandırılması dır. Siz o günkü o coşkudan sonra konserle yine bir coşku oluşturmuşsunuz. Bari bugün güzel bitseydi. Tunç Soyer ecdadımıza hakaret eden bir konuşma yapıyor. Bütün Türkiye ayağa kalktı. Bunun bahanesi olmaz. Nutuğu bahane göstermek, onu bağlamından kopararak açıklama yapmak kabul edilebilir bir şey değil” diye konuştu. 

“BU KONUŞMA BİLİNÇLİ BİR KONUŞMADIR”

Başkan Soyer’in konuşmasına ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’den gelen eleştiriye de değinen Sürekli, “Sayın Akşener de bunu doğru bulmadı. Kendi ortakları olduğu için ancak o kelimelerle izah edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizin duygularına tercüman oldu. Kimse ecdadımıza hakaret edemez. Burada şöyle bir husus da var. İzmir'i işgal eden, halkımıza zulmeden Yunanlılarla ilgili bir tek kelime etmiyorsunuz. Yazıklar olsun. Hepimiz barıştan yanayız. Ama barış diye ülkemize kötülük yapan düşmanlara da helallik vermeyiz. Bu konuşma bilinçli bir konuşmadır. Tunç Soyer siyasi istikbali için yapıyor bunu. 3,5 yıllık yönetim sürecinde Tunç Soyer'in düşünceleri değişmedi. Bu süre içinde ülkemizin menfaatlerine aykırı hareketlerde bulundu. Ne ekersen onu biçersin. Bu konuşmaya bu kadar şiddetli tepki olmasının nedeni 3,5 yılda yaptıklarıdır. Tunç soyer bu tepkiyi hak etmiştir. Anadolu ayağa kalktı” ifadelerini kullandı. 

“YÜCEL SOYER’İN AVUKATLIĞINI YAPACAĞIM DİYE…”

Başkan Sürekli’nin CHP’li mevkidaşı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bir gece ansızın gelebilriiz” sözlerine tepki göstererek “gündem değiştirme” çabası olduğunu söylemişti. Yücel’in sözlerine yanıt veren Sürekli, şunları söyledi; “Mevkiidaşımın açıklamasını kınamıştım. Bu açıklamalar talihsiz açıklamalardır. İzmir’in hassasiyetlerine halel getirecek açıklamalardır. Soyer’in avukatlığını yapacağım diye Yunanistan'ın avukatlığını yapmanın anlamı yok. Açıklamanın anlamı yok. İçi boş bir açıklama. Sayın Cumhurbaşkanımızın 20 yıldır izlediği politikalar belli. Yunanistan bir ayrıntı. Amerika'ya, Fransa'ya olan tutumları ve sonuçları ortada. Şu anda dünyada diplomasi konusunda en başarılı lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Neymiş bir gece ansızın gelebiliriz demesini nedeni seçimmiş, gündem yaratmak mış. Geçiniz bunları Sayın Yücel. Mesnetsiz bir açıklama olarak kabul ediyorum.”

“KEMERALTI’NA BİZ GİTTİK, GİDEMEYEN SİZLERSİNİ”

Yerel siyasette politikacıların sıkça birbirleriyle restleştiği “ssokağa çıkma” konusunda da net konuşarka CHP’ye yüklenen Başkan Sürekli, “İktidarız. Ekonomik sıkıntı var. Biz sokaktayız. Ama onlar sadece çevre ilçelerimizi dolaşmakla yetiniyorlar. Merkezde sokağa çıkamıyorlar. Yerel sorunlar had safhada. Ben her gün sokaktayım. Milletvekillerimiz sokakta. CHP'li milletvekilleri Kemeraltı’na giremez diyorlardı. Sayın başbakanımız girdi. Sayın Hamza Dağ da gitti. Gidemeyen sizlersiniz” dedi.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEK İSTEMEDİLER”

Depremzede konutlarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan sürekli, yerel iktidarın merkezi iktidarla birlikte yçalışmaya yanaşmadığını ifade etti ve şunları söyledi; “Sayın Soyer 9 Eylül’e gölge düşürdükten sonr bir canlı yayına çıktı. Deprem konutlarını sordular. Biz birliktelik dedik. İktidarı ve yerel yönetimi dedik. Yaralarımızı birlikte sardık. Daha sonr aİBB hiçbir şey yapmayınca devlet yaraalrı sardı, gerekeni yaptı. Ben geçen gün İZDEDA’ya gittim. Teşekkürlerini ilettiler. Sıkıntı yaşandı mı yaşandı. Ama en kısa sürede sıkıntıları çözen kurum hükümet oldu. Ayın Soyer, televizyonda bundan hiç bahsetmiyor. Depremin başındaki birlikteliği anlatsana. Niye kaçıyorsun. Niye kıskanıyorsun? Bir kooperatif uydurmasıyla topu taca atıyorlar. Ne de olsa seçime 8 ay var. bunların hesabını kimse sormaz diyorlar.  Biz geçtiğimiz dönemlerde Deniz yücel ve Tunç Soyerle bir araya geldik. Ben sadece deprem zarar gören değil, dönüştürülmesi gereken binlerce yapı var. Siz bir yerden başlarsanız biz destek oluruz dedim. Gelin İZBAN’da olduğu gibi birlikte hareket edelim dedim. Hayır dediler. Korkuları şu: Eğer biz bir şey yaparsak siyasi faydası AK PArti’ye gider. Bizim böyle bir siyasi saikle hareket etmemiz mümkün değil. İZBETON ile birlikte hareket edilebilirdi ama onlar topu taca atma peşindeler. Deprem rezerv alanındaki konutlar… TOKİ'nin konutlarında halka arz yok. Kalan konutlar orta hasarlı binası olan depremzedeler için bir planlama aşamasında.”

“BEKLEYEN PROJE DÜN YOKTU BUGÜN DE YOK”

İzmir’de sıkça gündeme gelen ‘merkezi iktidarın İzmir’in önünü kestiği ve projeleri onaylamadığé iddiaları konusunda da rest çeken Sürekli, “Sayın soyer büyük bir organizasyon düşüncesiyle toplandığında gündeme düşecek ve o organizasyonlara gölge düşüren konuşmalar yapıyor. Buca Metrosu’nun temel atma töreninde de Tunç Soyer’in talihsiz bir konuşması oldu. Orada da bir sanatçı getirerek kalabalık oluşturdular. Zaten başka türlü o kalabalık toplayamazlar. Sayın Soyer orada ‘projelerimiz bekliyor, imzalayın. Tek imza var’ diyerek sayın cumhurbaşkanımızın imzasını beklediğini söyledi hemen arkasından hangi projenin beklediğini açıklaması istedim. Cevap veremedi. Çünkü bekleyen tek bir dosya yok. Biz projelerine destek oluyoruz. Varsa getirin diyoruz. O gün bekleyen bir dosya yoktu bugün de yok. Varsa söylesinler” diye konuştu.

ERDOĞAN MİTİNG İÇİN GELECEK

Sürekli son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte sıkça İzmir’e geleceğini belirtti ve “Bu süreçte son 5-6 ayda 3-4 defa İzmir’e gelecek. Şehir Hastanesi, İl başkanlığımızın çalışması, İktisat Kongresi, gençlik kollarımızı bir programı ve bir miting var. 6 ayda 6 kez gelmiş olacak. CHP'nin İzmir milletvekili olan genel başkanı İzmir’e bu kadar geliyor” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.