Dolar 32,2681
%-0.02
Euro 35,0303
%-0.16
Altın 2.467,870
%0.07
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den Hamza Dağ’a yanıt geldi: Öyle ise gereğini yapsınlar

Soyer’den Hamza Dağ’a yanıt geldi: Öyle ise gereğini yapsınlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında CHP belediye meclis üyesi listesinde 14 ilçeden 27 kişinin PKK ve HDP bağlantılı olduğunu tespit ettiklerini, bu duruma Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve CHP’den yanıt beklediğini belirtmişti. Tunç Soyer, Hamza Dağ’ın sorusuna, “Öyleyse gereğini yapsınlar. Ellerinden tutan mı var'” yanıtını verdi. Soyer'den Hamza Dağ'a yanıt geldi

  • Ege Postası
  • 20.03.2019 - 21:30

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla CHP belediye meclis üyesi listesindeki 27 ismin PKK ve HDP ile bağlantılı olduğunu tespit ettikleri şeklindeki açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’den yanıt geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, yaptıkları araştırma sonunda elde ettikleri verileri, “Toplam 14 ilçeden 27 kişi. 19 kişi PKK ve diğer terör örgütleriyle ilişkisi olanlar, gerisi birinci derece yakınları terör örgütüyle bağlantılı olan kişilerdir. CHP’nin belediye meclis üyesi listelerinden şu anda aday olan isimlerdir. İzmir’de CHP’nin belediye meclis üyesi listelerinde PKK ve diğer terör örgütleri ile geçmişte bağlantısı olan kişiler olduğunu gördük.  Bu kişiler arasında dağ kadrosunda bulunmuş, terör örgütü eylemlerine katılmış, örgüt propagandası yapmaktan ceza almış, örgüte mali destekte bulunmuş, gençlik yapılanmalarının içinde yer almış ve aile fertlerinden bazıları terörle ilişkili suçlardan ceza almış birçok kişi bulunmaktadır. Ayrıca bu listede HDP’de ilçe eş-başkanlığı yapmış kişiler de bulunmaktadır” şeklinde sıralamıştı.

DAĞ, ‘TUNÇ SOYER NASIL AÇIKLAMAKTADIR’ DİYE SORMUŞTU

CHP listelerindeki PKK ve HDP bağlantılı kişilerle ilgili CHP yetkilileri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’den açıklama beklediklerini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Şimdi buradan siz değerli basın mensuplarının huzurunda bir İzmirli olarak, bir İzmir Milletvekili olarak soruyorum ve sormaya da devam edeceğim; çünkü hem vazifem gereği hem de vicdanen bunu bir sorumluluk olarak görüyorum. Kurtuluşun ve bağımsızlığın sembolü olan İzmir’de seçmene terörle iltisaklı kişilerin dayatılmasını; Kılıçdaroğlu ve ekibinin İzmir’deki Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Tunç Soyer nasıl açıklamaktadır'” diye sormuştu.

SOYER: GEREĞİNİ YAPSINLAR, ELLERİNDEN TUTAN MI VAR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın çağrısına yanıt veren Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Neyi açıklayacağı? Gereğini yapsınlar. Ellerinden tutan mı va? Varsa PKK bağlantısı gereğini yapsınlar. Ellerinden tutan yok yani” dedi.  

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.