Dolar 32,3248
%-0.11
Euro 34,7466
%-0.13
Altın 2.392,270
%-0.19
Bist-100 10.247,00
%0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer duyurdu: Yeniköy Mahallesi tahliye ediliyor

Soyer duyurdu: Yeniköy Mahallesi tahliye ediliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte etkili olan sağanak nedeniyle Menderes Yeniköy’deki sulama göletinde aşırı doluluktan dolayı suyun gövdeyi aşarak zarara neden olduğunu açıkladı. Başkan Soyer, İzmir Valiliği'nin organizasyonunda Yeniköy Mahallesinin boşaltılmasına karar verildiğini duyurdu. Soyer ayrıca, "Kent tarihinin rekor yağışlarından birini alan İzmir'de Balçova ve Ürkmez barajlarında doluluk oranı yüzde 100'e ulaşınca DSİ suyun kontrollü tahliyesine başladı. Bölgedeki vatandaşlarımızın dikkatli olmasını rica ediyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 21:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte etkili olan sağanak nedeniyle aşırı dolan Menderes İlçesine bağlı Yeniköy'deki sulama göletinde su tahliyesinin yapıldığını açıkladı. 

Başkan Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Menderes ilçemize bağlı Yeniköy’deki sulama göletinde aşırı doluluk nedeniyle gelen su gövdeyi aşarak zarara neden oldu. Özel İdare tarafından yapılan ve geçtiğimiz yıllarda belediyemize devredilen sulama göletinin tehlike yarattığı ortaya çıktı.

Gölette su tahliye çalışması devam ediyor. İzmir Valiliğimizin organizasyonunda Yeniköy mahallesinin boşaltılmasına karar verildi. Büyükşehir Belediyemiz tüm kurumsal gücüyle bu tahliye operasyonunda görev almaya hazırdır."

 

KAYMAKAMLIKTAN TAHLİYE UAYRISI 

Menderes Kaymakamlığı, yaşanan kuvvetli yağış nedeniyle ilçedeki Balaban Deresi'nin sağ ve sol bandındaki 500 metrelik alanda oturanların evlerini güvenlik nedeniyle boşaltmaları gerektiğini duyurdu. 

Kent genelindeki yaşanan kuvvetli yağış nedeniyle en çok zarar gören ilçelerden biri olan Menderes'te ekiplerin çalışmaları devam ediyor. 

Menderes Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yeniköy ve Küner mahallelerinden geçen Balaban Deresi'nin sağ ve sol bandındaki 500 metre içerisinde evleri bulunan vatandaşların evlerini güvenlik nedeniyle boşaltmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımıza önemle duyurulur." 

SOYER'DEN VATANDAŞLARA UYARI

Soyer bir başka paylaşımında ise, "Kent tarihinin rekor yağışlarından birini alan İzmir'de Balçova ve Ürkmez barajlarında doluluk oranı yüzde 100'e ulaşınca DSİ suyun kontrollü tahliyesine başladı. Bölgedeki vatandaşlarımızın dikkatli olmasını rica ediyorum." dedi.

Soyer ayrıca, "Lale Mahallesinde evleri sular altında kalan 10 aileden 21 kişiyi Sosyal Hizmetler ekibimiz evlerinden alarak bir otele yerleştirdi. Evlerini oturulacak hale getirinceye kadar misafirimiz olacaklar, her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Geçmiş olsun." paylaşımında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.