Dolar 32,3590
%-0.38
Euro 34,7525
%-0.15
Altın 2.403,850
%-0.78
Bist-100 10.151,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer duyurdu: Hilton Otel depremzedelere açıldı

Soyer duyurdu: Hilton Otel depremzedelere açıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından depremzedeler barınma sorunu ile karşı karşıya kaldı. İzmir depreminin ardından depremzedelere kapılarını açan Hilton Oteli'nin yeniden depremzedelere tahsis edilmesi için büyükşehir ile otelin büyük ortağı Ata Holding arasında müzakereler tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hilton Oteli'nin depremzedelere açıldığını duyurdu. Soyer açıklamasında, "Hilton Oteli'ni depremzedelerimizin kullanımına açıyoruz" dedi

  • Ege Postası
  • 14.02.2023 - 17:39
  • Güncelleme: 14.02.2023 - 22:26

EGEPOSTASI- Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından evleri yıkılan ve ağır hasar alan depremzedeler için barınma sorunu devam ediyor. Hükümet yetkililerinin yanı sıra belediyelerde depremzedelerin barınma sorunu için harekete geçti. Bir yandan çadır kentler ve konteyner yaşam alanları oluşturulurken, diğer yandan başka illerdeki oteller, yurtlar, konuk evleri depremzedelerin kullanımına açıldı. 

Büyük felaket sonrası İzmir'de de çeşitli kurum ve kuruluşlar depremzedelere kapılarını açarken, 30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminin ardından depremzedelere kapılarını açan Hilton Oteli, bu kez gelen taleplere olumsuz yanıt verdi.

Hilton Oteli'nin Kahramanmaraş depreminden etkilenen yurttaşlara tahsis edilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile otelin büyük ortağı Ata Holding arasında yapılan son görüşmede olumlu karar çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  Hilton Oteli'nin depremzedelere açıldığını duyurdu. 

Başkan Soyer açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Hilton Oteli'ni depremzedelerimizin kullanımına açıyoruz. Yüzde 23,5 ortağı olduğumuz Hilton Oteli binası için büyük ortak Ata Holding ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Teknik inceleme ve düzenlemenin ardından otel geçici konaklamaya açılacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.