Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ‘Yapacağız’ sözü vermişti: Büyükşehir o proje için ihaleye çıkıyor

Soyer ‘Yapacağız’ sözü vermişti: Büyükşehir o proje için ihaleye çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında söz verdiği 35 Yaşayan Park’tan biri olan ve Gediz Deltasının Unesco Dünya Mirası listesine alınması projesi kapsamında Mavişehir sahili Flamingo Doğa Parkı’na dönüştürülmesi için ihaleye çıkıyor. Projenin tamamlanmasının ardından doğal yaşam parkı Gediz ile bir koridor oluşturacak.

  • Ege Postası
  • 15.04.2022 - 13:23

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Mavişehir’de su taşkınlarını sona erdiren Mavişehir Kıyı Rehabilitasyon Projesi’ni tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgede dünya çapında bir proje için harekete geçti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında söz verdiği 35 Yaşayan Park’tan biri olan ve Gediz Deltasının Unesco Dünya Mirası listesine alınması projesi kapsamında Mavişehir sahili Flamingo Doğa Parkı’na dönüştürülmesi için Büyükşehir, ihaleye çıkıyor.

Açık ihale usulü ihale edilecek projenin iş tanımı ise; “İçerisinde yürüme yolları, ahşap platformlar, gözetleme kuleleri, ziyaretçi merkezi, ahşap oturma birimleri bulunan 60 bin metrekarelik park yuapılması” olarak açıklandı.

İşin bitim tarihi, yer tesliminin yapılmasının ardından 365 gün sonra olarak belirtildi.

İhale 25 Nisan Pazartesi günü Kültürpark 3 No'lu Hol’de yapılacak.

SOYER: GEDİZ’E KORİDOR OLUŞTURACAĞIZ

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Soyer, “Flamingo Doğa Parkı’mızı, UNESCO Dünya Doğa Mirası listesine alınması için resmi başvuruda bulunduğumuz deltanın başlangıç noktasını oluşturan Mavişehir’de kuruyoruz. Gediz Deltası ve Flamingo Doğa Parkı, Yaşayan Parklar projesinin odak noktalarından biri. Buradan Gediz’e bir koridor oluşturacağız. Binlerce canlı türüne ev sahipliği yapan ve kentin yanı başındaki bu doğal miras artık kent yaşamının bir parçası olacak” dedi.

FLAMİNGO PARKI HANGİ ALANLARI KAPSAYACAK?

Bostanlı Balıkçı Barınağı'ndan başlayan ve kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini içine alan 1,3 kilometrelik sahil bölgesinde oluşturulacak Flamingo Doğa Parkı, bölgedeki kuş popülasyonu için yeni yaşam alanları yaratacak, kentlinin doğayla bütünleşmesini ve kuş türlerini yakından gözlemlemesini sağlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.