Dolar 32,2857
%0.02
Euro 34,9536
%0.37
Altın 2.440,610
%0.65
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soma davasını izlemeye gelenlere polis müdahalesi

Soma davasını izlemeye gelenlere polis müdahalesi

Soma maden kazası davasının üçüncü duruşmasının dokuzuncu celsesinde polis davayı izlemeye gelenlere müdahale etti.

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 13:56
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde 18 Ağustos 2015'te başlayan, Soma maden kazası davasının üçüncü duruşmasının dokuzuncu celsesi başladı. Salon dışındaki parkta bekleyen sivil toplum kuruluşu temsilcilerine polis müdahale etti. Şehit madenci aileleri ise yine yoğun güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna alındı. Yürüyüşle mahkeme salonuna gelen aileleri, bugünkü celseye daha çok ilgi gösterdi.
Halkevleri, Sosyal Haklar Derneği ve KESK üyelerinin, davanın başından beri salonun girişinde bulunan parkta açtıkları çadırın polis tarafından kaldırılmak istenmesi arbedeye sebep oldu. Polislerle sivil toplum kuruluşu temsilcileri arasında yaşanan gerginlik sonucu Halkevleri’nden Mehmet Akif isimli bir kişi gözaltına alınmak istendi. Arbedeyle sivil toplum kuruluşu temsilcileri Mehmet Akif’i polisten geri alırken çadır ise söküldü. Polis ekipleri, ortamın daha fazla gerilmemesi için Mehmet Akif'i bıraktı. Araya avukatların girmesiyle polis geri çekildi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polis müdahalesine tepki gösterirken çadırın 10 gündür aynı yerde olduğunu, kaldırılmak istenmesine anlam veremediklerini söyledi.

DAVADA ARA KARAR ZAMANI
Dün şahitlik yapan beş madenciden birinin şirket lehine konuşması, ailelerin büyük tepkisini çekmiş, duruşma bugüne ertelenmişti. Bugün altı şahidin daha dinlenmesi, ardından mahkeme heyetinin, müdafi ve müşteki avukatlarının yazılı taleplerini aldıktan sonra ara kararını açıklaması bekleniyor. Maden şehitlerinin aileleri, 18 Ağustos’tan beri Soma, Kırkağaç, Savaştepe, Bergama ve Kınık’tan çocuklarıyla birlikte gelerek davayı takip ediyor. Ayrıca HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de duruşmaya katılmıştı. (Radikal)




Madenci yakınları, dava dönüşünde kazada yaralandı
 

MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde, Soma maden faciası davasından dönen madenci yakınlarının içinde bulunduğu otomobil, arkadan gelen kamyonetin çarpmasıyla kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Kazada, 6 kişi yaralandı.

Akhisar'da görülen 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciası davasından dönen şehit madenci Davut Çeçen'in (33) babası Osman Çeçen yönetimindeki 43 UN 751 plakalı otomobile, dün saat 18.00 sıralarında Akhisar- Kırkağaç karayolu Harta Mevkisi'nde kamyonet arkadan çarptı. Kamyonet sürücüsü durmayıp kaçarken, bir anda neye uğradığını şaşıran Çeçen, direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan otomobil yaklaşık 2 metre yükseklikten şarampole devrildi. Kazada şehit madenci Davut Çeçen'in (33) otomobili kullanan babası Osman Çeçen (64), annesi Zahide Çeçen (60), eşi Nafize Çeçen (30), baldızı Havva Duru (27), torunu Hatice Nur Çeçen ile yakınları İkram Can yaralandı. Yaralılar, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Jandarma kazaya neden olan kamyonetin bulunması ve sürücüsünün yakalanması için çalışırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.