Dolar 32,4120
%-0.03
Euro 34,7957
%-0.02
Altın 2.432,960
%-0.09
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sıvı yağ pazarının lideri Orkide, margarinde de üstünlüğünü ispatladı

Sıvı yağ pazarının lideri Orkide, margarinde de üstünlüğünü ispatladı

Sıvı yağ sektörünün lideri Orkide, margarin ve endüstriyel yağ pazarında da ağırlığını arttırıyor. 2009 yılında 20 milyon Euro’luk yatırımla margarin üretimine başlayan Küçükbay A.Ş., "İdeal Orkide" markasıyla kısa sürede...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 15:03
Sıvı yağ sektörünün lideri Orkide, margarin ve endüstriyel yağ pazarında da ağırlığını arttırıyor. 2009 yılında 20 milyon Euro’luk yatırımla margarin üretimine başlayan Küçükbay A.Ş., "İdeal Orkide" markasıyla kısa sürede bu sektörde üstünlüğünü ispatladı. Geliştirdiği yeni nesil ve trans yağ içermeyen ürünüyle 700 bin tona varan margarin pazarının önemli aktörlerinden birisi haline gelen Orkide, gelişmiş ülkelerde yaygın olan modern teknolojiyle üretim yapıyor. Ayçiçeği, soya, pamuk, palm gibi tamamen nebati yağlar kullanılarak yapılan İdeal Orkide ürünlerinde, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği oranlarda omega 6 ve omega 3 elzem yağları bulunuyor.

Sıvı yağ sektöründe gösterdikleri başarıyı margarinde de sağladıklarını belirten Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Orkide’nin sıvı yağlarda olduğu gibi endüstriyel ürünlerde de çok geniş bir yelpazede hizmet verdiğini söyledi. Ev dışı tüketim pazarının giderek önem kazandığına dikkat çeken Küçükbay, “Her geçen gün hacmi artan endüstriyel pazarda biz de yaptığımız yeni ve teknolojik yatırımlarla sıvı yağda gösterdiğimiz üstünlüğü bu sektöre de taşıdık. Çağın gerisinde kalmayan ve sürekli yenilikleri takip eden yatırımlarımızla ülkemizi dünya çapında sektör lideri yapma hedefindeyiz. Bu yolda özverili ve başarılı çalışmaların yanısıra yatırımlarımızı da hızla sürdürüyoruz.” dedi. Küçükbay, üretimlerini trans yağ içermeyen yağların elde edilmesine imkan sağlayan yeni margarin teknolojisiyle yaptıklarını vurguladı.

100'DEN FAZLA ÖZEL ÜRÜNÜ VAR

Orkide Yağları’nın yıllardır mutfakların ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Margarin Grubu Ticari Koordinatörü İbrahim Şener de ürün gamlarında müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan 100’den fazla özel ürün bulunduğunu aktardı. Endüstriyel pazarın önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceği öngörüsünde bulunan Şener, “İnsanlar, günün şartlarına bağlı olarak dışarıda daha çok yemek yiyor. Buna bir de turizmdeki gelişmeler eklenince endüstriyel pazarın hacmi her geçen gün artıyor. Türkiye’de yılda 1 milyon 700 bin ton yağ üretilirken bunun 650 bin tonu margarin, 400 bin tonu endüstriyel ürünlerden oluşuyor. Sadece pastacılık sektöründe, 91 bin ton yağ kullanılıyor. Bu gelişmeler ışığında başlattığımız margarindeki ihracat atağıyla ülkemizde olduğu kadar yurtdışında da kalıcı bağlantılar sağladık.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.