Dolar 32,3888
%0.09
Euro 34,7803
%-0.03
Altın 2.396,760
%0
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sıcaklıklar düşecek: Yeni haftada sağanak uyarısı ve fırtına

Sıcaklıklar düşecek: Yeni haftada sağanak uyarısı ve fırtına

Uzun süredir sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İzmir’de yeni haftada sıcaklıkların düşmesi ve hafta boyunca sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce (MGM) Ege bölgesi için fırtına uyarısı yapıldı. Ege Bölgesinde kuvvetli yağış beklendiğine dikkat çekilirken rüzgarın hızının saatte 100 km'yi bulabileceği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2023 - 18:20

EGEPOSTASI- Uzun süredir sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İzmir’de yeni haftada sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların 6 dereceye kadar düşmesinin beklendiği yeni haftada en yüksek sıcaklığın ise 16 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji verilerine göre; hafta boyunca sağanak yağışın etkili olacağı kentte 10 Ocak Salı günü için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

EGE'DE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ege Bölgesi'nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Balıkesir'in güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile kıyı kesimlerde yıldırım hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KIYI EGE'DE FIRTINA!

Ege’de rüzgarın, yarın sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kıyı Ege'de (Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) ve zaman zaman tam fırtına (90-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.