Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Servisçiler mağdur: Kademeli eğitim yaralara pansuman olmuyor

Servisçiler mağdur: Kademeli eğitim yaralara pansuman olmuyor

Okullarda yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesiyle birlikte aylardır işsiz bekleyen servis şoförleri de yeniden işbaşı yapacaklar. Ancak kademeli eğitim nedeniyle servis şoförlerinin mağduriyetinin giderilmediğini belirten İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “İkili eğitim de olsa bu işsiz servislerimizin tamamı için ekmek kapısı olmayacak. Yani ikili eğitim ya da yüz yüze eğitim bizim yaramıza pansuman olmuyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.10.2020 - 10:38

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimin kapsamının genişletildiğini duyurmuş ve ilkokul, ortaokul ve orta öğretim öğrencilerinin tamamının yüz yüze eğitime başlayacağını söylemişti. Öğrenciler 12 Ekim Pazartesi gününden itibaren yeniden sınıflarında ders başı yapacaklar. Öğrenciler haftanın iki günü okulda eğitim görürken üç gün de uzaktan eğitim görecekler.

Milyonlarca öğrencinin okula dönmesi aylardır işsiz bekleyen servis esnafının tamamına olmasa da bir kısmına da umut verdi.

Okullarda yüz yüze eğitimin kapsamının artırılmasının güzel bir haber olduğunu fakat servisçilerin mağduriyetini gidermeye yetmediğini belirten İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, kademeli eğitim nedeniyle işsiz olan binlerce servis şoförünün yalnızca yüzde 25’inin işbaşı yapacağını belirtti ve yüz yüze eğitimin yaralara pansuman olmadığını söyledi.

BİNLERCE SERVİS ŞOFÖRÜ İŞSİZ

Binlerce servis şoförünün aylardır işsiz olduğunun altını çizen Bostancı, yüz yüze eğitimin tamamı için ekmek kapısı olamayacağını belirtti ve “Biz her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin yanındayız. Şu anda her ne kadar ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimde yüz yüze eğitim başlayacak olsa da bu öğrenciler iki gün okula gidip üç gün gitmeyecekler. Şu anda yaklaşık 2 bin 500 servisçi  esnafımız evine ekmek götüremiyor. Biz hem öğrencilerimizden hem de velilerden gelecek talepleri bekliyoruz. Ancak ikili eğitim de olsa bu işsiz servisçilerimizin tamamı için ekmek kapısı olmayacak. Yani ikili eğitim ya da yüz yüze eğitim bizim yaramıza pansuman olmuyor. En fazla 500 serviscimiz iş başı yapacak. Bu da bizim için bir kazanç ama 2 bin servisçi yine işsiz kalacak. Eğer talep olursa biz bu talepleri karşılamaya hazırız. Para kazanmayı geçtik evimize ekmek götürsek yeter” diye konuştu.

“ARAÇLARIMIZ GÜVENLİ”

Servis araçlarının öğrenci taşımaya hazır olduğunu ve araçlarda gerekli hijyen kurallarına uyulduğunu ifade eden Bostancı, “Biz araçlarımızı yeterince dezenfekte ediyoruz. Her servisten sonra araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. İnsanlar neredeyse bütün gün kalabalıklar içerisindeler. AVM’ye, tatile, parklara gidiyorlar. Sonra da okul tehlikeli oluyor. Hayır değil. Bizim araçlarımız da okullar da güvenli. Eğer şoförlerimizden test yapılması istenirse biz onu da yaparız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İHALESİNE İSYAN

Binlerce servis şoförü işsizken İzmir büyükşehir Belediyesi’nin çıktığı F Plaka ihalesini de eleştiren Bostancı şunları söyledi; “Yaklaşlık 8 aydır servisçisi, kantincisi, kırtasiyecisi iflas etme noktasına geldi. Aylardır işsiziz. Bir de bunlar yetmezmiş gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç olduğu gerekçesiyle F Plaka ihalesine çıkıyor. Eğer ihtiyaç varsa biz 2 bin 500 servisçi olarak bu ihtiyacı karşılamaya hazır olduğumuzu defalarca kez dile getirdik. Bizim sesimiz duyulmuyor ama bu ihaleyle işsiz ordusuna yeni işsizleri ekleyecekler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.