Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan Kiraz Belediyesi'nde 'işçi kıyımı' iddiası: 'Son 1 ay' detayı!

Sendikadan Kiraz Belediyesi'nde 'işçi kıyımı' iddiası: 'Son 1 ay' detayı!

HAK İŞ'e bağlı HİZMET İŞ, Kiraz Belediyesi’nde çalışan işçilerin işten çıkarıldıklarını öne sürerek, Kiraz Belediyesi’ni kınadıklarını, emekçilerin biran önce işe iade edilmelerini talep etti. Öte yandan belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre, sadece son 1 ayda işe alınan kişilerin işten çıkarıldıkları, emeğiyle çalışan hiçbir işçinin çalışma akdine son verilmediği aktarıldı.

  • Ege Postası
  • 25.04.2024 - 17:24
  • Güncelleme: 25.04.2024 - 22:43

EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra belediyelerde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor.

HAK İŞ'e bağlı HİZMET İŞ, Kiraz Belediyesi’nde çalışan işçilerin işten çıkarıldıklarını öne sürdü.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, emekçilerin işten çıkarılmasını kınadıklarını ve işe iade edilmeleri talep edildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir/Kiraz Belediye Belediyesi emekçileri açık bir emek düşmanlığı ile karşı karşıyadır. 31 Mart’ta seçimi kazanan CHP’li Nasuh Coşkun, seçimin üzerinden daha 1 ay bile geçmeden, tam da Ramazan Bayramı öncesi 300 civarı emekçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarmıştır. Bir belediye başkanının ilk icraatının, Kiraz halkına gece-gündüz, kar-kış, bayram, tatil demeden, fedakârca çalışan işçileri hiçbir gerekçe göstermeden işten atmak olması, iyi niyetle açıklanabilecek bir durum değildir.

BU HALİYLE KİRAZ BELEDİYESİ YETKİLİLERİ SUÇ İŞLEMEKTEDİR

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerini korumak için tüm hukuki işlemleri başlatmıştır. 300 işçi arkadaşımızın işten çıkarılması ve diğer arkadaşlarımızın baskıyla sendikamızdan istifa ettirilmesi üzerine müfettiş talebinde bulunmuştur. Kiraz Belediye Başkanı ve diğer yöneticilerini uyarıyoruz: Yaptığınız kıyımdır, mobingdir; SUÇTUR. Gittiğiniz yol, yol değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönün! Haksız ve hukuksuz olarak işten çıkardığınız üyemiz emekçileri işe geri alın. Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan emekçi arkadaşlarımızı asıl işlerine döndürün. Bu kıyıma ve adaletsizliğe son verin.

'SON 1 AY' DETAYI

Öte yandan belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre, sadece son 1 ayda işe alınan kişilerin işten çıkarıldıkları, emeğiyle çalışan hiçbir işçinin çalışma akdine son verilmediği aktarıldı.

Ayrıca belediyede örgütlü yetkili sendikanın son bir ay içinde işe alınan işçilerle ilgili toplu sözleşme imzalamadığı öne sürülürken, imzanın seçim sonrasına özellikle bırakıldığı belirtildi.

Bundaki amacın ise seçimde işçilerin elini kolunu bağlamak olduğu iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.