Dolar 32,4018
%0.13
Euro 34,7914
%0
Altın 2.402,630
%0.24
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikacıların saldırısına uğrayan Emre Döker'den açıklama: Provokasyonu gördüm!

Sendikacıların saldırısına uğrayan Emre Döker'den açıklama: Provokasyonu gördüm!

Gaziemir Belediyesi’nin Merkez Pazaryeri'ndeki çalışmalarının fotoğrafını çekerken basın birimi çalışanı Gürkan Çetinkaya ile saldırıya uğrayan ve 3 kolu üç yerden kırılan Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı Emre Döker, açıklama yaptı. Sendikacıların saldırısına uğrayan Emre Döker'den açıklama:

  • Ege Postası
  • 22.12.2019 - 11:55

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Cuma günü Gaziemir Belediyesi’nin Merkez Pazaryeri'nde hayata geçirdiği çalışmaların fotoğrafını çeken Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı Emre Döker ile belediyenin basın birimi çalışanı Gürkan Çetinkaya, Belediye-İş Sendikası yöneticilerinin saldırısına uğramıştı.

Belediyeden yapılan açıklamada "Aralarında İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan’ın da yer aldığı grubun çirkin saldırısı sonucu Emre Döker’in kolu 3 yerinden kırıldı, dirseğinde ise çıkık meydana geldi. İlk müdahalesi Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde yapılan Döker, ameliyata alındı. Fotoğraf makinesi elinden alınan Fotoğrafçı Gürkan Çetinkaya ise kafasına ağır darbe aldı" denilmişti.

Emre Döker konu ilegili sessiziliğini bozarak yazılı bir açıklama yaptı.

Görevlerini yapıp dönüş yoluna geçtikleri sırada belediye-iş sendikasının provokasyon amacıyla kurguladığı saldırının tam ortasında kaldıklarını vurgulayan Döker, üzerinde sendika yeleği olan 20 kişilik grubun yumruk ve tekmelerle linç girşimine maruz kaldıklarını ifade etti.  

"Provokasyonu gördüm!

Önceki gün, basın emekçisi arkadaşım Gürkan Çetinkaya ile Türk-iş’e bağlı belediye-iş sendikasının yöneticilerinin saldırısı ve linç girişimine maruz kaldık. Görevimizi yapıp dönüş yoluna geçtiğimiz sırada belediye-iş sendikasının provokasyon amacıyla kurguladığı saldırının tam ortasında kaldık. Sendika yeleği olan 20 kişilik grup arkamızdan koşturarak yumruk ve tekmelerle üzerimize saldırdı. Gürkan arkadaşım başına darbeler aldı ve fotoğraf makinesi çalınarak kırılmak istendi. Bana da yaklaşık 10 kişilik bir grup saldırarak yere düşmeme neden oldu ve yerde saniyeler süren tekmelere maruz kaldım. Bu tekmeler sırasında sağ kolumun dirseğinde 3 tane kırık ve çıkık meydana geldi. Daha biz acil servise gitmeden önünde ve sonunda “ege” yazan yayın organlarına ‘belediye çalışanları sendikacılara saldırdı’ haberi servis edildi. Manipülatör rantçı gazeteciler de bu bildiriyi sorgulamadan yayınladı. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı da bu tip bir haber yaptırıp belediye başkanımız sayın Halil Arda’yı yıpratmaktı. Üç kuruşluk ilan için ‘çete gibi davranan, sözde sendikacıların’ oyunlarına gelen arkadaşları çok yakından gördüm. Zaten kamuoyu da bu niteliksiz arkadaşların kim olduğunu ve neye/kime hizmet ettiğini çok iyi biliyor.

UMARIM SAVCILIK MOBESE KAYITLARINI İSTER

Bugün, EMOT Hastanesinde 4 saat süren bir ameliyat geçirdim. Dirseğime protez takıldı. Pazartesi gününe kadar hastanede yatacağım. Sendikacıların polise verdiği ifadede onlara saldırdığımızı söylüyorlar. Umarım mobese kayıtları savcılık tarafından istenir ve bu linç girişimi açıkça ortaya çıkar. Başta başkanımız Halil Arda ve eşi Deniz Arda, Başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve tüm belediye çalışanı arkadaşlarımız bu süreçte yanımızda olduklarını hissettirdiler ve büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

TGS'YE TEPKİ

Ayrıca; İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaptıkları açıklama ile gerçekleri kamuoyuna duyurdu ve yaşananlara karşı sözde sendikaya tepki gösterdi. Daha önce üye olduğum Türkiye Gazeteciler Sendikası ise henüz herhangi bir destek açıklamasında bulunmadı! Bu süreçte yanımızda olan dostlara ve meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Umarım mobese kayıtları çıktığında bizim saldırdığımızı iddia eden ‘medya’lar bunu da yayınlayacak cesareti kendilerinde bulurlar. " 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.