Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sembolist ressam Tolga Ezel, İzmir’i tercih etti

Sembolist ressam Tolga Ezel, İzmir’i tercih etti

Son günlerde müzayedelerin yıldızı parlayan sanatçısı Tolga Ezel, İzmir’e yerleşti.

  • Ege Postası
  • 28.10.2023 - 12:38

Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1977 İstanbul doğumluyum. Gençliğim İstanbul ve İzmir arasında geçti. 12 yaşından itibaren amatörce karikatürler çizmeye başladım, ilk yağlı boya resmimi ise 16 yaşında yaptım. Kendimi bulana kadar dönem dönem resme ara verip, zamanı geldiğinde profesyonel olarak eser üretmeye başladım. Yurtiçi ve yurtdışına özel koleksiyonlarda eserlerin bulunmaktadır.

Resimlerinizden bahseder misiniz?

Resimlerimi genellikle yaşanmış önemli bir olay yada tarihe geçmiş kişiler anısına yapıyorum. Eserlerimde konuyla ilgili evrensel ve evrensel olmayan sembolleri soyutlaştırıp resmin içine gizliyorum. Aynı zamanda oluşturduğum bir renk kuramı var. Her resmimde bir önceki resmimin üzerine çıkmaya çalışıyorum. Resim sanatı; çok uzun ve ilginç bir serüven, bir nevi tekâmül sürecine benzetiyorum, zamanla gelişiyor ve ruh haline göre farklı yönlere gidiyor.Resimlerim ilk bakışta karışık gibi görünse de evrensel bilgi ve hakikatleri basit ve sade ögelere indirgeyip birleştirmekten oluşuyor. 

İzmir’i seçme sebebiniz nedir? 

Gençlik dönemimde Alsancakta bir süre yaşadım, İzmir yabancı olduğum bir şehir değil. Sıcakkanlı insanların bulunduğu nezih şehirlerden biri. İstanbul artık aşırı kalabalık ve bana eski tadını vermiyor. Bu nedenle benim için en iyi tercih İzmir oldu. 

Gelecekle ilgili projeleriniz nelerdir? 

Şu an büyük ebatlı resimler ve yakında sanatseverlerin beğenisine sunacağım Lightbox eserler üzerinde çalışıyorum.  2 sene sonra geniş kapsamlı bir sergi açma planım var. Yurtdışında ise yakın gelecekte bir projede yer alacağım. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.