Dolar 44,7107
%0.05
Euro 52,6220
%0.07
Altın 6.822,830
%0.13
Bist-100 14.059,00
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta fotoğrafın 200. yılı kutlandı

Selçuk'ta fotoğrafın 200. yılı kutlandı

Selçuk Efes Kent Belleği, fotoğrafçılığın 200. yılına özel anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kuşadası’nda faaliyet gösteren Merdiven Toplumsal Girişim ve Gelişim Derneği tarafından hazırlanan “Kıyı, Köşe, İki Yüz” Fotoğraf Sergisi sanatseverlerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 10.04.2026 - 10:39
  • Güncelleme: 10.04.2026 - 11:08

Sergi açılışı öncesinde, fotoğraf sanatçısı Baytekin Kara “Fotoğraf nedir, ne değildir?” başlıklı söyleşisiyle katılımcılarla bir araya geldi. Kara, fotoğrafçılığın tarihsel gelişimini ve teknolojik dönüşümlerle birlikte geçirdiği evrimi anlattı.

Sergiye ilişkin bilgi veren Baytekin Kara, fotoğrafın bir yüzey üzerine sabitlenebilmesinin 200. yılına dikkat çekerek, “Sergimizin çıkış noktası da bu. 200 yıldır hayatın kıyısında, köşesinde kalan anları kayıt altına alıyoruz. Sergimizde yer alan fotoğrafların büyük bir kısmı kutu kamera ile çekildi. Diğer çalışmalar ise ekip arkadaşlarımızın farklı zamanlarda ve farklı temalarla çektiği fotoğraflardan oluşuyor” dedi.

Fotoğrafın insanlık tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kara, görsel okuryazarlığın önemine dikkat çekti. Baytekin Kara; “Okuryazarlık yalnızca yazılı metinleri okumak değildir. Görsel okuryazarlık da en az bunun kadar önemli. Fotoğraf, bakmak ile görmek arasındaki farkı ortaya koyar ve dünyayı daha doğru algılamamıza katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından sergide yer alan fotoğraflar dijital ortamda katılımcılara sunuldu. Özellikle Nazilli Basma Fabrikası’nda çekilen fotoğraflardan oluşan gösterim izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Merdiven Toplumsal Girişim ve Gelişim Derneği Başkanı Oya Baştürk Akhan ise Selçuk Efes Kent Belleği’nin kentin hafızasını yaşatan önemli bir mekân olduğunu belirterek, burada sergi açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Kıyı, Köşe, İki Yüz” Fotoğraf Sergisi, 22 Nisan tarihine kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde ziyaret edilebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.