Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk Belediyesi işçileri greve 'evet' dedi

Selçuk Belediyesi işçileri greve 'evet' dedi

Geçtiğimiz günlerde Selçuk Belediyesi'nde yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine, sendika üyeleri belediye hizmet binasına grev kararını asmıştı. Bugün ise işçiler grev oylamasına gitti. Oylama sonucunda grev kararı çıktı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2023 - 14:45
  • Güncelleme: 11.04.2023 - 19:13

ALİ ÇATALBAŞ-EGE POSTASI- Selçuk Belediyesi'nden bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri tarafların geçtiğimiz günlerde maaş artışında anlaşamaması üzerine işçi sendikası masadan kalktı. Daha sonra işçiler belediye önüne yürüyerek grev kararını belediye binasına astı. 

Bu gelişme üzerine Selçuk belediye Başkanı Filiz ceritoğlu Sengel, yazılı açıklama yaparak, "İktidar 5 bin 500 TL asgari ücreti 8 bin 500 seviyesine uyarladı, biz 6 bin 615 TL düzeyinde olan en düşük işçi gelirini, ince ince hesap yaparak, 15 bin 155 TL seviyesine çıkardık ama bu seviyelerde uzlaşmakta zorlanıyoruz. Belediyemizdeki işçi arkadaşlarımıza, iktidarın iyileştirmesinin çok ötesinde bir oranda, yüzde 130 seviyesinde zam yaptık ama işçi arkadaşlarımıza yetmiyor." dedi.

İşçi tarafını temsilen Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi ile Selçuk Belediyesi Personel Limited Şirketi adına ise SODEMSEN görüşmeleri olumsuz sonuçlandı.

Bugün bir araya gelen sendika yetkilileri ile işçiler grev oylamasına gitti.

“SEFALET ÜCRETİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Belediye yönetimi ile sendika arasındaki görüşmelerinde ortak karar çıkmayınca grev oylaması yaptıklarını açıklayan Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Cumali Akay, "Üyelerimizin anayasal haklarını kullanarak aldıkları bu oylamada kadrolu üyelerimizin kararı yüzde 92 evet oldu. İkinci toplu sözleşmede yer alan KHK'lı arkadaşlarımızın oylaması yapılıyor. Onlarda da evet kararı çıkarsa grev yoluna gideceğiz. Ancak Alınan grev kararı Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel'den gelecek uzlaşı talebi ile sonlanabilir. Bizim amacımız barış ortamı ile işçilerimizin haklarını almaktır. Grev kararı alsak bile makul olan her teklife açığız ve uzlaşı için çabalayacağız. Bize dayatılan 12 bin 38 liralık ücreti kabul edemeyiz. Biz 16 bin liraya yakın olarak belirlediğimiz ve işçiler için hak olan ücreti savunmaya devam edeceğiz. Anayasal hakkımız olan Yüksek hakem ve grev hakkımızdan grev oylaması yaparak kullanma yoluna gittik. İşçilerimizin hakları için grev kararı oylamada çıkarsa bunu da gerçekleştireceğiz." dedi.

 İlk tur oylamada kadrolu belediye işçileri greve evet oyu verdi. Saat 16.00'da KHK'lı işçilerin oylamasında ikinci tura geçildi ve çoğunluk ile yine evet oyu çıktı.

"BAYRAMA KADAR ANLAŞMA OLMAZSA GREV VAR"

Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Cumali Akay, " Bayrama kadar belediye ile uzlaşma yolunda olacağız. Eğer ortak bir mutabakat olmazsa işçilerimizin aldığı grev kararı uygulanacaktır." dedi.

ŞİRKET İŞÇİLERİ YÜZDE 92 İLE GREVE 'EVET' DEDİ 

Sendikadan yapılan açıklamada;

"Değerli Selçuk Belediyesi Personel Ltd. Şti. Emekçi dostlarımızın, grev oylaması ile ilgili çıkan sonuç aşağıdaki gibidir; 

Toplam oy kullanması gereken personel sayısı 273

Oy kullanan personel sayısı 258.

'Evet' oyu kullanan personel sayısı 236.

'Hayır' oyu kullanan personel sayısı 21.
Geçersiz oy 1.

Çıkan bu sonuca göre; Personel Ltd. Şti. emekçileri yüzde 92 oranı ile grev kararı almıştır. Emeğin, alınterinin öncül olduğu yerdeyiz. İlk gün söylediğimiz gibi, BEN DEĞİL BİZ
OLACAĞIZ..."

KADROLU İŞCİLER DE GREVE 'EVET' DEDİ

Sendikadan yapılan ikinci bir açıklamada ise kadrolu işçilerin grev oylaması kararı duyuruldu.

Açıklamada, "Değerli Selçuk Belediyesi Kadrolu emekçi dostlarımızın, grev oylaması ile ilgili çıkan sonuç aşağıdaki gibidir. 

Toplam oy kullanması gereken personel sayısı 62.

Oy kullanan personel sayısı 61.

'Evet' oyu kullanan personel sayısı 56.

'Hayır' oyu kullanan personel sayısı 5.

Çıkan bu sonuca göre kadrolu Emekçiler %92 oranı ile grev kararı almıştır."  denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.