Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçimin  ikinci turuna ilişkin provokatif paylaşımlara soruşturma

Seçimin ikinci turuna ilişkin provokatif paylaşımlara soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna yönelik sosyal medyadan gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı gerekçesiyle 5 hesapla ilgili daha resen soruşturma başlatılarak söz konusu hesap sahiplerinin gözaltına alınması için talimat verildiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 28.05.2023 - 13:32
  • Güncelleme: 28.05.2023 - 16:13

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sosyal medya hesaplarından kamuoyunda yanıltıcı ve yanlış algı oluşturacak şekilde kamu barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgiler paylaşan ve manipülasyon içeren paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık açıklamasında, başlatılan soruşturmada paylaşımları yapan 'haberreport', 'darkwebhaber', 'militer doktrin', 'ajansmuhbir' ve 'solcu gazete' isimli sosyal medya hesaplarının sahipleri hakkında gözaltı talimatı verildiği belirtildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sabah saatlerinde de seçimlerle ilgili gerçeğe aykırı paylaşımlar yapıldığı gerekçesiyle resen soruşturma başlatmış ve sahiplerinin gözaltına alınması talimatı vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.