Dolar 32,5098
%0.22
Euro 34,9631
%0.64
Altın 2.436,940
%-0.07
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sayılı günler kala Fuar’la ilgili merak edilenler yanıt buldu

Sayılı günler kala Fuar’la ilgili merak edilenler yanıt buldu

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılışına günler kala fuarın gerçekleştirildiği alan olan Kültürpark içerisinde yapılan düzenlemeler ve lunaparkın yıkılması gibi nedenlerden bu yılki fuarın nasıl olacağı merak ediliyordu. Edinilen bilgilere göre; Kültürpark içerisindeki değişimlere rağmen eski fuar konsepti büyük oranda yaşatılacak.

  • Ege Postası
  • 31.08.2021 - 16:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in simge etkinliklerinden olan ve yalnızca yurt içinden değil yurt dışından da birçok ziyaretçi misafir eden İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 3 Eylül’de 90. kez kapılarını açacak.

Fuarın açılmasına günler kala gerek Kültürpark holleri gerekse Kültürpark içerisinde yapılan düzenlemeler nedeniyle bu yılki fuarın nasıl olacağı gibi konular merak edilmeye başlandı. 

HOLLERDE BÜYÜKŞEHİR BİRİMLERİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

30 Ekim 2020’de Seferihisar açıklarında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremde birçok bina da ağır ve orta dereceli hasar oluşmuştu. Hasar alan binalardan biri de Konak Meydanı'nda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası olmuştu. Depremin hemen arından büyükşehir birimleri geçici süreliğine Kültürpark Holleri’ne alınmıştı. Büyükşehir binasının akıbetine ilişkin sürecin uzaması nedeniyle birimler hala hollerde faaliyet gösterirken fuar döneminde hollerde çalışılıp çalışılmayacağı ve nasıl bir düzenleme yapılacağı merak konusu oldu. 

Edinilen bilgilere göre; Büyükşehir’in birimleri hollerdeki faaliyetlerine fuar döneminde de devam edecekler. Yaşanacak olası sorunların önüne geçilmesi için hollerin girişi ile fuar alanının girişlerinin ayrılacağı ifade edildi.

ESKİ FUAR KONSEPTİ YAŞATILACAK

Öte yandan Kültürpark Revizyon Planı kapsamında fuarın gerçekleştirildiği Kültürpark’ta son yıllarda birtakım değişiklikler yapılmaya başlanmıştı. Bu doğrultuda; alanda bulunan ve uzun yıllardır faaliyet gösteren lunapark, restoran ve gazinoların da bulunduğu bir çok işletme yıkılmıştı.

Fuarın simgelerinden olan lunapark ve yeme-içme yerlerinin yıkılmasıyla eski fuar havasının bu yıl da yakalanıp yakalanmayacağı da ayrıca merak konusu olurken, İzmirlilere nostaljiyi ve eski zamanları hatırlatan lunapark konseptinin bu yıl da yaşatılacağı öğrenildi.

Yalnızca fuar döneminde faaliyet göstermek üzere alanda geçici bir lunapark kurulacağı belirtildi. Bu sayede önceki fuarlara benzer bir konsept hazırlanacağı ifade edildi. 

Ayrıca fuar döneminin en çok ilgi çeken bölümlerinden olan farklı kültür ve yörelere ait yiyeceklerin sunumunun da devam edeceği ve bunun için birçok yeme-içme ünitesinin kurulacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.