Dolar 39,9176
%0.36
Euro 47,1435
%0.1
Altın 4.287,640
%-0.17
Bist-100 10.189,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saraçhane'de gerilim! CHP'li vekil: Polis bana vurdu

Saraçhane'de gerilim! CHP'li vekil: Polis bana vurdu

İmamoğlu'nun tutukluluğunun 100'üncü gününde Saraçhane'de düzenlenen miting öncesi CHP'li vekil Yunus Emre, "Bir polis memuru arka taraftan bana vurdu" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2025 - 23:15

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturma kapsamında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 100 gündür tutuklu.

CHP'nin İmamoğlu'nun tutukluluğunun 100'üncü gününde yapılacak miting öncesinde üniversiteli öğrenciler Beyazıt Meydanı'nda toplanarak Saraçhane'ye yürümek istedi. Yürüyüş esnasında polis müdahalesi yaşandı.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal polisin ablukasına tepki gösterdi.

Polisin Yunus Emre'ye müdahale ettiğini belirten Tanal şunları söyledi:

"Vatandaş çıkmak istiyor ablukaya almışlar, 'Çıkamazsın' diyor. 'Burdan çıkmazsın' diyor. Böyle bir polis anlayışı olamaz. Bu adeta MHP'nin, AKP'nin gençlik kollarını polis yaparsanız, ülkenin geleceği hal bu! Çürümüş olan bu sistemi, bu düzeni, değiştireceğiz. Başka çaresi yok! Değişim şart! Çürümüş olan bu sistemi kabul etmiyoruz."

'POLİS BANA VURDU'

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ise olayla ilgili şunları söyledi:

"Arbedenin uzağında maalesef bir polis memuru arka taraftan bana vurdu. Hiçbir vatandaşa bunu yapmaya, polis memurunun hakkı yoktur. Biz burada polisin de görevini düzgün yapabilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz kimseye bir zarar vermeye çalışmıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.