Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salıcı:  Yol arkadaşı olma duygusunu CHP’de öğrendik

Salıcı: Yol arkadaşı olma duygusunu CHP’de öğrendik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Adana'da gençlere “Dayanışma duygusunu, o paylaşma duygusunu o yol arkadaşı olma duygusunu CHP’de öğrendik” diye seslendi.

  • Ege Postası
  • 12.03.2022 - 00:48

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Adana Seyhan’da CHP Gençlik Kolları üye katılım töreninde konuştu, partiye katılan gençlere dayanışma duygusuna dair anılarını anlattı ve şunları söyledi:

ÇOK GENÇ BİR PARTİYİZ: “CHP Gençlik Kolları’na katılan genç arkadaşlarımız. Bugün bana dediler ki ilçe örgütünü ziyaretimizde; bugün doğum günü olan ve bugün itibariyle 18 yaşını dolduran ve bugün itibariyle 18 yaşını doldurduğu gün CHP’ye katılacak arkadaşlar var dedi. Arkadaşlar bu çok önemli bir şey. 18 yaşını doldurduğu gün CHP’ye katılmak, birçok noktada göğsümüzü kabartan bizi gerçekten bu mücadelenin doğruluğunu tekrar tekrar gösteren çok kıymetli bir şeydir. Şimdi ben size çok eskilere gidip eskilerden anılarımı anlatmayayım. Anlatacağım şeylerden bir tanesi, Gezi protestolarından hemen önce. 2013 yılında Gezi Protestoları sırasında ben İstanbul İl Başkanıydım. Ben de 39 yaşında il başkanı oldum ama olduğumda dediler ki bu çocuk nereden çıktı? Yaş 39, düşünün. Ama bu çocuk nereden çıktı, diyorlardı. Az önce Özgür Başkan da söyledi. Evet, biz yaşlı bir partiyiz. Yani kuruluşumuzdan bugüne 98. yaşımızı kutluyoruz. Ama o anlamda yaşlı değiliz. O anlamda çok yeni bir partiyiz. Çok genç bir partiyiz. Kucaklayıcı, Atatürk’ün ilkelerini sahiplenen bir partiyiz. Ama gençleri daha fazla ön plana çıkarmamız gereken siyasetçiler olarak yaşlanmış bir siyasi partiyiz. Onun için gençlere ihtiyaç var. Genç liderlere daha fazla ihtiyaç var.

YOL ARKADAŞI OLMA DUYGUSUNU CHP'DE ÖĞRENDİK: 2013 yılında Gezi protestoları başlamadan hemen önce 1 Mayıs var. AKP biliyorsunuz biz 1 Mayıs’ta Taksim’i açtık diye bunu bir propaganda haline getiriyordu. 2013 1 Mayıs’ını yasakladılar. Dediler ki Taksim Meydanı’nda çalışma var. Göstericiler o çalışmalardan dolayı etkilenmesin, onların can güvenliği açısından biz yasaklıyoruz 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda yapılmasını. Kitle örgütleri de bizim de içinde bulunduğumuz dediler ki, biz Beşiktaş Meydanı’nda toplanacağız ve Taksim’e yürüyeceğiz. Birçok sol siyasi parti var, demokratik kitle örgütü var. Biz toplandık Beşiktaş’ta. Polis hoş geldiniz, dedi. Bazı arkadaşlar gözaltına alındı. Ama ondan önce ben il başkanı olduğumdan dolayı sürekli bana muhalefet eden beni eleştiren bir ağabeyimiz var. Ben 40 yıllık parti üyesiyim diye sürekli bizi eleştirir. Çok iyi CHP’lidir. Neyse biz Beşiktaş’ta o 1 Mayıs günü polis müdahale etti. Ama öyle bir müdahale etti ki aynı anda her yere gaz attı. Kaçacak yerin yok. Ben tabi il başkanıyım. İl başkanları kaçmaz. Biz hızlı adımlarla gidiyoruz. Bir baktım o bizi sürekli eleştiren abi, yerde asfaltın üzerinde dedik ki alalım onu. Aldık onu. Bir ağacın altına götürdük onu. Tabi orası biraz daha havadar. Gazdan daha az etkileniyor. Sonra arkadaşlarımız ambulans çağırdı. Ağabeyimizi aldılar hastaneye götürdüler. Ağabeyimiz kendisine geldi, diyor ki ya beni buraya kim getirdi? Ben diyor en son asfaltın üzerine yığıldığımı hatırlıyorum. Diyorlar ki seni Oğuz Başkan getirdi. Oğuz beni getirmez, diyor. İkna oluyor sonuçta benim getirdiğime. Hastaneden çıkıyor, ertesi gün beni aradı. Dedi ki Oğuz başkanım ben sana çok teşekkür ediyorum. Abi dedim niye teşekkür ediyorsun? Ya dedi sen beni o halde almışsın hastaneye getirmişsin. Dedim abi teşekkür edecek bir şey yok. Aynı durumda Oğuz Kaan Salıcı olsaydı sen de hastaneye götürmez miydin? Götürürdüm tabi. Siz CHP’de bunu öğreneceksiniz. Bu yoldaşlık arkadaşlar. Bu yoldaşlık. Bazen hepiniz eleştirebilirsiniz. Tartışıyoruz. Nezaket sınırları içerisinde tartışıyoruz. Çünkü, partiyi ileri götürmek için tartışıyoruz. Ama o dayanışma duygusunu, o paylaşma duygusunu o yol arkadaşı olma duygusunu CHP’de öğrendik. Bir siyasi mücadele içerisinde öğreniyorsunuz. Yerde yatan kişi bizden. Ona sahip çıkacaksın. Birbirimizden çok şey öğrendik. Siz de öğreneceksiniz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.