
Şakir Başak'tan Başkan Mutlu’ya tepki!
CHP Konak İlçe Başkanlığı 19. Olağan Kongresi, yaşanan gerginliğin ardından devam ederken, CHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, konuşmasında Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya tepki gösterdi. Başak, “Hiçbir belediye başkanı Konak’ı dizayn etmedi, ettirmeyin” şeklinde konuştu.
- Ege Postası
- 21.09.2025 - 15:34
ELİF ŞEYMA AKCA/ EGE POSTASI- CHP Konak İlçe Başkanlığı 19. Olağan Kongresi’nde beyaz ve mavi liste arasında yaşanan gerginliğin ardından CHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Başak, konuşmasında çarpıcı ifadeler kullandı.
“BU PARTİYE İHANETTİR”
Eski başkan Başak, “İsim verirsem gerginlik yaşanır ama bazı mahallelerde ‘Mardinlilerle mi beraber olacaksınız?’ demişler. Ayıptır, günahtır. Bu partiye ihanettir. Bizim kimseye karşı bir problemimiz yok. Burası Konak. Ben sizlerle beraber buraya ömrümü verdim. Dışarıdan Konak örgütünün dizayn edilmesini istemiyorum. Özgür iradenizi kullanın. Hiç kimse bizim partililiğimizi sorgulamasın. Ben her bir neferimiz için canımı vermezsem namerdim. Hiçbir belediye başkanı Konak’ı dizayn etmedi, ettirmeyin. Güç sizin, sizler CHP’lilersiniz” diyerek Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya seslendi.
Başak, konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Yapmayın, bunu yapmayın.Bu yapılan, bu partiye ihanettir. Bizim kimseyle kişisel bir problemimiz yok. Ama burası Konak! Ben Konak’a ömrümü verdim, sizlerle birlikte mücadele ettim. Konak'ın iradesinin, emeğinin, inancının hiçe sayılmasını istemiyorum!
Burası, irfanı hür, vicdanı hür, iradesi hür olanların partisidir. Bakın değerli arkadaşlar, hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyüklüğünü, gücünü sorgulamasın."
Yorum Yazın