Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık çalışanları hakları için grevde! Başkan Çamlı: Taleplerimiz karşılanmazsa eylemlerimiz büyüyerek devam edecek

Sağlık çalışanları hakları için grevde! Başkan Çamlı: Taleplerimiz karşılanmazsa eylemlerimiz büyüyerek devam edecek

TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği grev karar almıştı. Bugün Türkiye genelinde aciller dışında sağlık hizmeti sunulmazken İzmir’de de pekçok hastanede sağlık çalışanları greve katıldı. Greve ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, eylemlerine yoğun bir katılım olduğunu belirtirken taleplerinin karşılanmaması durumunda grevlerinin büyüyerek devam edeceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2021 - 08:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren maddelerin geri çekilmesinin yankıları sürüyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), söz konusu düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine tüm Türkiye’de grev kararı almıştı. 

Greve ilişkin TTB’den yapılan açıklamada bugün grev yapılacağı ve aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacağı belirtilmişti. 

Bu kapsamda, İzmir’de birçok hastanede sağlık çalışanları bugün greve çıktı. Grevin merkezi ise Yeşilyurt Hastanesi oldu.

Ege Üniversitesi Hastanesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi 

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Greve ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, eylemlerine yoğun bir katılım olduğunu belirtirken taleplerinin karşılanmaması durumunda grevlerinin büyüyerek devam edeceğini söyledi.

ÇOK YOĞUN KATILIM OLDU

İzmir'in birçok hastanesinde sağlık çalışanlarının hakları için grev yaptığını belirten Başkan Çamlı, "İzmir'in hemen hemen her hastanesinde yani en azından benim gidebildiğim Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi, Bozyaka'da, Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi , 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi, Gaziemir Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi dahil olmak üzere birçok yerde grev yapıldı.  Bunlardan merkezi olan açıklama Yeşilyurt Hastanesi'nde oldu. Açıklamaya çok yoğun bir katılım oldu" dedi.

"MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ"

Taleplerinin karşılanmaması durumunda grevlerin büyüyerek devam edeceğine dikkat çeken Başkan Çamlı, "Sağlık çalışanları özlük hakları  için greve gittiler. Daha önce taleplerini dile getirmişler ancak bu talepler dinlenmemişti. En son meclise zam teklifi verildi ancak geri çekildi. Bizler asla haklarımızın gitmesine izin vermeyeceğimizi ve mücadele edeceğimizi göstermek için uyarı grevinde bulunduk. Eğer uyarı grevimizde taleplerimiz yine göz önüne alınmazsa eylemler büyüyerek devam edecektir. Yeşilyurt'taki eyleme, İzmir Tabip Odası başta olmak üzere SES, İZAHED ve birçok sendika katıldı. Bizler İzmir Tabip Odası olarak  açıklamamızı yaptık. Taleplerimizi sonuna kadar takip edileceğiz ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.