Dolar 32,2614
%-0.24
Euro 34,7790
%-0.09
Altın 2.412,170
%0.78
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SONAR'dan çarpıcı anket! İşte İzmirli başkanların başarı oranı

SONAR'dan çarpıcı anket! İşte İzmirli başkanların başarı oranı

SONAR Araştırma Türkiye Geneli Büyükşehir ve Ankara, İzmir İlçe Belediye Başkanları Başarı oranlarının ölçüldüğü son anket çalışmasını kamuoyuyla paylaştı. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları araştırmasında ilk 10'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 47,7 ile kendisine 6. sırada yer buldu. Öte yandan İzmir'in 30 ilçe belediye başkanının başarı oranlarının ölçüldüğü anket çalışmasında ilk sırada yüzde 68,3 ile Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü oldu.

  • Ege Postası
  • 03.03.2022 - 16:11

EGEPOSTASI- SONAR Araştırma son anket çalışmasını kamuoyuyla paylaştı.

ARAŞTIRMANIN AMACI

Araştırmanın ana amacının, Türkiye genelindeki Büyükşehirler ile Ankara ve İzmir ilçe belediye başkanlarının, seçmenleri nezdindeki başarı oranlarını saptamak olduğu vurgulanırken, Bu çalışmada, "Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları kendi seçmenleri nezdinde sorgulanmıştır ve aldığı oran ile ilk 10`a giren belediye başkanları belirlenmiştir." denildi.

ARAŞTIRMANIN YAPISI

Araştırma; 10 Şubat - 1 Mart 2022 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde gerçekleştirilmiştir. İlçelerde ortalama 1000’er kişi ile telefonla (CATI) anket yapılmıştır. Bazı ilçelerde yüz yüze anket uygulanmıştır. Anketler, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler ile gerçekleştirilmiştir. Yaş ve cinsiyet kotaları da TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alınarak uygulanmıştır.

Araştırmanın ilçeler bazında hata payı, 0.95% güvenlik sınırı içinde 2,9%’dur.

Öte yandan araştırmada; Büyükşehirlerdeki nüfus farklılıkları nedeniyle AK Parti ve CHP belediyelerinin başarı oranlarının ayrı klasmanlar olarak ele alındığı belirtildi.

TÜRKİYE GENELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI BAŞARI ORANLARI

CHP İLK 10

SOYER ALTINCI SIRADA

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 66,8 ile ilk sırada yer alırken, Çerçioğlu'nu yüzde 56,3 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yüzde 55,4 ile Ankara Büyükeşhir Belediye Başkanı Mansur Yavaş izledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yüzde 47,7 ile kendisine 6. sırada yer buldu.

TÜRKİYE GENELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI BAŞARI ORANLARI

AK PARTİ İLK 10

AK Parti'li Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yüzde 61,4 ile ilk sırada yer alırken, Sekmen'i yüzde 56,8 ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve yüzde 53,4 ile Gaziantep Büyükeşhir Belediye Başkanı Fatma Şahin izledi. 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI

İLK 10

İLÇELERDE EN BAŞARILI GÜMRÜKÇÜ OLDU

İzmir'in 30 ilçe belediye başkanının başarı oranlarının ölçüldüğü anket çalışmasında ilk sırada yüzde 68,3 ile Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü oldu. Gümrükçü'yü yüzde 66,2 ile Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yüzde 64,1 ile Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce takip etti. Listenin tek AK Partili Belediye Başkanı yüzde 62,4 Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen oldu. Demirezen kendisine 4. sırada buldu. Öte yandan Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar yüzde 51,4 ile 10. sırada yer aldı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI

İLK 10

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.