Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SEO için backlink neden önemli'

SEO için backlink neden önemli'

Bir web sitesi sahibiyseniz backlink çalışmalarına kesinlikle büyük önem vermeniz gerekiyor. Çünkü web sitenin popülerliğini belirleyen en temel unsurların başında backlink geliyor. Bir anahtar kelime üzerinden verilen link çıkışı en genel şekliyle backlink nedir sorusunun yanıtıdır. Web sitenizin anahtar kelimede bir diğer site tarafından tavsiye edildiği anlamına gelir. Özellikle arama motorlarına sitenizin referans gösterilmesi de bu önemi açıkça ortaya koyuyor.

  • Ege Postası
  • 10.05.2019 - 13:58

Elbette backlink çalışmalarında nitelik de büyük önem taşıyor, nicelik de… Bazı kalitesiz web sitelerinden yüzlerce backlink alsanız dahi arama motorlarındaki sıralamanıza çok büyük bir katkıda bulunmayacağını bilmelisiniz. Bu yüzden backlink çalışması yapmanız kadar hangi sitelerden backlink aldığınız da oldukça mühim! Olabildiğince PR değeri en az 7 olan web sitelerinden almaya özen göstermenizde fayda var. Elbette bu durumda devreye fiyat faktörü giriyor. Bu yüzden bütçe konusunda sıkıntı yaşayanlara sözümüz yok.

Önemli olan bir diğer faktör de .gov uzantılı web sitelerinden backlink almanızdır. Bu durumda sitenizin trustrankı artar ve arama motoru sıralamalarında da yükselmeniz mümkün hale gelir. Ayrıca backlink almanın bazı alternatif yollarının da olduğunu belirtmek lazım. Bu alternatif yollara şu örnekleri verebiliriz:

Bir web sitesinden tanıtım yazısı almak

Küçük paravan web siteler alarak sitenize link vermeniz

Blog yazılarına yorum yazarak kendi sitenize link vermeniz

İçerik yazarlarından ya da bloggerlardan sizin için inceleme yazısı yazmalarını istemeniz

Sizlere bu alternatif yolları da bilgi amaçlı olarak aktarıyoruz fakat en önemli linkin sayfalarınızın sizin kontrolünüzün dışında aldığı organik linkler olduğunu da asla unutmamalısınız. Bu alternatif yolların bazılarının spam olarak algılanması gibi son derece önemli bir risk de mevcut. Şayet bu yolları tercih ederseniz backlink çalışmalarını daha kolay yapabilirsiniz ancak bir o kadar da risk aldığınızı bilmenizde fayda var.

Google Algoritmalarını Takip Edin!

Bilmeniz gereken bir diğer husus da Google tarafından sitenize verilen linklerin nasıl değerlendirileceğinin değişebiliyor olmasıdır. Bu nedenle SEO ve backlink çalışmalarına dair tüm değişiklikleri mercek altında tutmalısınız. Sitenizi ziyaret edenlerin sayfanızda ne kadar süre zaman geçirdiği ise her daim önemli! Google bu konuya her daim önem veriyor. Kullanıcıların sitenize geldikten sonra başka sitelere geçiş yapıp yapmadığını da değerlendirmeye aldığını bilmenizde fayda var.

Kalıcı Linkler Alın!

SEO açısından son derece önemli olan backlink çalışmalarında dikkat etmeniz gereken bir başka husus da linklerin kalıcı olmasıdır. Geçici olarak alınan linkler de sıralamada sitenizin yükselişe geçmesini sağlayabilir. Ancak bu linklerin kalkması sitenizin yeniden eski konumuna gelmesine neden olur. Bu yüzden her daim tercihinizi kalıcı linkleri almaktan yana kullanmalısınız. Çünkü amaç geçici değil, kalıcı olarak sıralamada yükselmektir, bunu unutmayın. Aksi halde tüm çalışmalara en baştan başlamanız gerekebilir.

Bu içerik https://www.exclion.net web sitesinden derlenmiştir.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.