Dolar 32,1366
%-0.27
Euro 34,9102
%-0.08
Altın 2.414,600
%-0.16
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Riskli adım için ilk adım Karabağlar Belediyesi'nden

Riskli adım için ilk adım Karabağlar Belediyesi'nden

Karabağlar’da Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın ile Buca’da Seyhan mahallelerinde 191 hektar alanın riskli alan ilan edilmesi, Karabağlar Belediyesi’ni harekete geçirdi. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne yetki devri için başvurduklarını belirterek, “Bu bölge için üzerinde 4,5 yıldır çalıştığımız, modern şehircilik anlayışıyla hazırlanan projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 11:35
İZMİR- Geçtiğimiz Mart ayında İzmir Ticaret Odası ve Buca Belediyesi ile bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Başkan Kürüm, Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, bu alanda kentsel dönüşüm sürecinin başladığını söyledi. Kararın ardından bölgede faaliyet gösteren esnaf ve İzmir Mobilyacılar Odası temsilcileri ile biraraya gelen Kürüm, şunları söyledi: 
“Esnafımız da çok heyecanlı ve istekli. Bizim sınırlarımızda olan 106 hektarlık bölge için 4.5 yıldır üzerinde çalıştığımız, planlama çalışmaları, projeler var. Bu bölgeyi modern kent kimliğine uygun, showroomları, otelleri, restoranları, eğitim kurumları ile yılın 365 günü açık, fuara dönüştürecek projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Karabağlar, mobilyanın başkenti olacak. Bu hedeflerimiz doğrultusunda, İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ile de görüşmeler yaptık, yetki devri için başvuruda bulunduk. Bakanlıktan, yetkilerini bize devretmesini talep ettik. Bakanlıkla işbirliği içinde bölgenin yeniden düzenlemesini yapmak istiyoruz.”




MÜLK SAHİPLERİ MAĞDUR OLMAYACAK
Bölgede ağırlıklı olarak mobilya işyerleri, imalathaneler bulunduğunu belirten Başkan Kürüm, “Ağırlığı üretim ve ticaret yapılan yerlerden oluşan bölgede kentsel dönüşüm yapacağız. Bölgedeki çoğu işyeri ruhsatsız ya da imar affından yararlanmış, alt yapısı uygun olmayan bir şekilde faaliyet gösteriyor. Burada Türkiye’de örnek olacak bir proje ortaya çıkacak. Esnaf, imalatçılar, konut sahipleri ile bölgesel toplantılar gerçekleştirip, onların istekleri doğrultusunda uzlaşarak projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Mülk sahiplerini mağdur etmeden uzlaşma yoluyla bu sorunu çözeceğiz. Karabağlar’ın, Türkiye’nin en büyük mobilya ve ev dekorasyon bölgesine sahip olma hedefindeyiz. Karabağlar, Türkiye’nin mobilya başkenti olmalı” diye konuştu.

"Karabağlar ve Buca'da dönüşüm bilmecesi" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


İZMİR’E YAKIŞIR DÜZENLEME

Kentsel dönüşümle binlerce işyerinin olduğu bölgedeki kötü görüntülerin de ortadan kalkacağını belirten Kürüm, “Yeşillik Caddesi şu anda bakılası durumda değil. Doğru planlamalar ve doğru yapılanma ile rekreasyonu gerçekleştireceğiz. Karabağlar’ın çehresi değişirken, lokomotif sektör mobilyanın da ülke ekonomisine daha büyük katkı sağlayacak bir ivme kazanması en büyük arzumuz” dedi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.