Dolar 38,6502
%0
Euro 43,9049
%0.41
Altın 4.216,220
%0.8
Bist-100 9.075,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'dan 'Atatürk Havalimanı' kararı

Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'dan 'Atatürk Havalimanı' kararı

İstanbul’un özellikle Avrupa yakasında vatandaşların kolayca ulaşabildiği Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı’ndan sağlanacak rant gerekçesiyle kapatıldı... 7 Nisan 2019’da sivil uçuşlara, 5 Şubat 2022’de ise kargo uçuşlarına son verildi. Terminal binaları teknopark ilan edildi. Bu karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

  • Ege Postası
  • 06.05.2025 - 11:48
  • Güncelleme: 06.05.2025 - 23:14

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Atatürk Havalimanı terminal binalarının 'teknopark' ilan edildiğini duyurarak, "Bilişim Vadisi'ne bağlı kurulan teknopark, 'Terminal İstanbul' markasıyla dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezi olarak hizmet sunacak" dedi.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan kararla, Atatürk Havalimanı terminal binaları 'teknopark' ilan edildi. Bilişim Vadisi'ne bağlı kurulan teknopark, 'Terminal İstanbul' markasıyla dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezi olarak hizmet sunacak.

Binlerce teknoloji girişimi bu merkezde doğacak, büyüyecek ve yatırımcılarla buluşacak. Kamu ve özel sektörden çok sayıda paydaş kurumla birlikte İstanbul'u küresel düzeyde bir girişimcilik merkezi yapacağız. Bu dev merkezde kuracağımız bilim merkezi, yazılım ve yapay zeka okulu ile teknoloji atölyeleri de farklı yaş gruplarına ev sahipliği yapacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.