Dolar 32,7677
%0
Euro 35,0577
%-0.09
Altın 2.441,410
%-0.67
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Radyo Egepostası'nda 'Veysel' gecesi

Radyo Egepostası'nda 'Veysel' gecesi

Büyük ozan Aşık Veysel ölümünün 45'inci yılında özlemle anılırken, eserleri, yaşam felsefesi, Radyo Egepostası'nda Pınar Aydemir 'Aşk' ile programında bir kez daha can buldu. Ege Bölgesi Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Adalet Özkan ve dernek üyeleri, programda Veysel'i anlattı, eserlerini seslendirdi.

  • Ege Postası
  • 15.03.2018 - 10:11

EGEPOSTASI - Radyo Egepostası, dün gece Aşık Veysel'i andı. Ege Bölgesi Aşık Veysel Kültür Derneği, 'Pınar Aydemir Aşk ile' programına konuk oldu. Yaklaşık iki saat süren programda Aşık Veysel Şatıroğlu'nun hayatından kesitler, canlı tanığının ağzından anlatıldı, eserleri seslendirildi. 

Büyük ozan Ali İzzet Özkan'ın torunu da olan Ege Bölgesi Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Adalet Özkan, ölümünün 45'inci yılında özlemle anılan Aşık Veysel ile ilgili anılarını Egepostası dinleyicileriyle paylaştı. Kürşat Erkuvan da Sivas ve çevresinin yetiştirdiği diğer ozanların eserlerinden örnekler verdi.

Çok sayıda dinleyicinin Facebook üzerinden canlı izleme imkanı bulduğu ve yorumlarıyla beğenilerini dile getirdiği programda Veysel'in bugün hala dillerden düşmeyen 'Kara toprak', 'Uzun ince bir yoldayım' 'Güzelliğin on para etmez' gibi birbirinden güzel eserleri seslendirildi.

Dernek,  21 Mart'ta da Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde sahneye çıkacak, Veysel'i eserleriyle anacak, anlatacak.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.