Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
RTÜK'ten 7 kanala seçim yayını incelemesi

RTÜK'ten 7 kanala seçim yayını incelemesi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); Fox TV, KRT, Tele 1, Halk TV, TV 5, Flash Haber ve SZC TV’nin seçim yayınlarının incelendiğini açıkladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Millî iradeye, demokrasiye, seçim sonuçlarına saygı duymayan ve halkımızı aşağılayan, aziz milletimizi küçük düşürmeye çalışanların bu tutumlarına sessiz kalmayacağız” açıklamasını yaptı. RTÜK üyesi İlhan Taşcı ise Şahin’e, “Sayın Ebubekir Şahin siz zaten kararınızı vermişsiniz! İsterseniz Üst Kurulu dahi toplamadan vereceğiniz cezaları da açıklayıverin. Yaptığınız Üst Kurulun yetkisini gasptır” tepkisini gösterdi. RTÜK üyesi Tuncay Keser ise "“Ortada daha dosya yok ama kararınız ‘net’ gibi görünüyor Sayın Ebubekir Şahin. Bu açıklama oyunu açık etmektir" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 30.05.2023 - 13:24

RTÜK, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin televizyon yayınları ile ilgili kurumsal Twitter hesabından yazılı açıklama yaptı. RTÜK’ün açıklaması şöyle:

“Milli İradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı Fox TV'de, programcılardan Çiğdem Toker'in ‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir’ şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır.

Yine izleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen Halk TV, Tele 1, KRT, TV 5, Flash Haber ve SZC TV ile ilgili de incelemeler yapılmaktadır.”

EBUBEKİR ŞAHİN: "MİLLETİMİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLARIN BU TUTUMLARINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabında üst kurulun yaptığı açıklamayı, “Millî iradeye, demokrasiye, seçim sonuçlarına saygı duymayan ve halkımızı aşağılayan, aziz milletimizi küçük düşürmeye çalışanların bu tutumlarına sessiz kalmayacağız” mesajıyla paylaştı.

İLHAN TAŞCI: "YAPTIĞINIZ ÜST KURULUN YETKİSİNİ GASPTIR"

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, Ebubekir Şahin’inin mesajını Twitter hesabında alıntıladı ve şu mesajı paylaştı:

“Sayın Ebubekir Şahin siz zaten kararınızı vermişsiniz! İsterseniz Üst Kurulu dahi toplamadan vereceğiniz cezaları da açıklayıverin. Yaptığınız Üst Kurulun yetkisini gasptır. Kurul daha toplanmadan sizin oyunuzun rengi belli olmuştur. Siz bu dosyaların görüşülmesine katılamazsınız!”

TUNCAY KESER: “ORTADA DAHA DOSYA YOK AMA KARARINIZ ‘NET’ GİBİ GÖRÜNÜYOR SAYIN EBUBEKİR ŞAHİN. BU AÇIKLAMA OYUNU AÇIK ETMEKTİR”

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Tuncay Keser ise sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Ortada daha dosya yok ama kararınız ‘net’ gibi görünüyor Sayın Ebubekir Şahin. Bu açıklama oyunu açık etmektir. Demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri belli anlarda hatırlanacak kavramlar değildir, olmamalıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.