Dolar 42,2448
%0.03
Euro 49,0455
%0.13
Altın 5.722,220
%0.43
Bist-100 10.641,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
RTÜK'e iki yeni üye: AK Parti ve MHP'nin belirlediği isimler kurulda

RTÜK'e iki yeni üye: AK Parti ve MHP'nin belirlediği isimler kurulda

TBMM Genel Kurulu’nda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine AK Parti'nin adayı Orhan Özdemir ve MHP'nin adayı Fatma Çeliker seçildi.

  • Ege Postası
  • 12.11.2025 - 18:20

TBMM Genel Kurulu, RTÜK'de AK Parti ve MHP grubuna düşen 2 yeni üyeyi belirlemek için Meclis Başkan Vekili Tekin Bingöl başkanlığında toplandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından AK Parti'nin, Genel Kurul gündem ve çalışma takvimine ilişkin TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergeye geçildi. Oylanıp kabul edilen önergeyle; RTÜK üye seçiminin tamamlanmasıyla Genel Kurul’un kapanmasına karar verildi. Ardından seçimlere geçildi.

Seçimler sonucunda; AK Parti'nin adayı RTÜK eski başkan yardımcısı Orhan Özdemir ile MHP'nin adayı RTÜK Kamuoyu, Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanı Fatma Çeliker, RTÜK üyeliğine seçildi.

Fatma Çeliker'in eşi Murat Çeliker'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özel kalem müdürü olarak görev yaptığı biliniyor. 

GENEL KURUL KAPANDI
 

RTÜK üye seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte Meclis Başkan Vekili Tekin Bingöl, birleşimi 13 Kasım Perşembe günü toplanmak üzere kapattı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.