Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
RTÜK, 4 kanalın deprem yayınları için ‘ceza’ gündemiyle toplanacak

RTÜK, 4 kanalın deprem yayınları için ‘ceza’ gündemiyle toplanacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, “RTÜK, deprem yayınları nedeniyle ‘TELE 1, Halk TV, Fox, Habertürk’e ceza’ gündemiyle yarın toplanacak. Oysa on binlerce vatandaşımızın ölümüne sadece deprem değil, liyakatsizlik ve kibir de neden oldu. Ve olası cezalarla sorumlusu oldukları hakikati saklayabileceklerini sanıyorlar. Kurtarılmayı bekleyerek ölenlerin ve yakınlarının yaşadığı çaresizliği hiçbir ceza unutturamaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.02.2023 - 16:52
  • Güncelleme: 21.02.2023 - 17:11

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri Okan Konuralp ve İlhan Taşcı, RTÜK’ün yarın Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin ardından yaptıkları yayınlar nedeniyle TELE 1, Halk TV, Fox TV ve Habertürk’e ceza verilmesi gündemiyle toplanacağını duyurdu.

RTÜK Üyesi Okan Konuralp açıklamasında, ''RTÜK, deprem yayınları nedeniyle ‘TELE 1, Halk TV, Fox, Habertürk’e ceza’ gündemiyle yarın toplanacak. Oysa on binlerce vatandaşımızın ölümüne sadece deprem değil, liyakatsizlik ve kibir de neden oldu. Ve olası cezalarla sorumlusu oldukları hakikati saklayabileceklerini sanıyorlar.  Kurtarılmayı bekleyerek ölenlerin ve yakınlarının yaşadığı çaresizliği hiçbir ceza unutturamaz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, yıkılmış şehirlerin, ebeveynsiz kalmış çocukların, yurtsuzlaşmış milyonların önümüze koyduğu hakikati hiçbir ceza gizleyemez.” dedi.

TAŞÇI'DAN 'BECERİKSİZLİK' ÇIKIŞI 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“RTÜK, deprem sonrası cezai soruşturma gerektirecek seviyeye gelen yetersizlikleri, ihmalleri haberleştiren, gelişmeleri aktaran TV’lere üst sınırdan para, 5 kez de program durdurmaya varan cezalar için yarın toplanacak. Beyhude çaba… Gerçekleri gizleyemezsiniz, ortaya çıkar. Fox TV (1) Habertürk (1) Halk TV (2) TELE 1’in (2) raporu Üst Kurul toplantısında görüşülecek. Gazeteciler, halkla ilişkiler için değil gerçekleri halka anlatmak için vardır. Halkın feryadını bastırınca acılar dinmiyor, bölgede hâlâ süren beceriksizlikler ortadan kalkmıyor. RTÜK, deprem bölgesindeki gelişmeleri aktaran TV’lere üst sınırdan para, 5 kez de program durdurmaya varan cezalar için yarın toplanacak. Gerçeği gizleyebilirsiniz, ama yok edemezsiniz.”  (ANKA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.