Dolar 32,2299
%0.21
Euro 35,0717
%-0.06
Altın 2.461,780
%-0.24
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polonya ziyareti

Polonya ziyareti

Polonya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Marek Nowakowski, Polonya Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuc, Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı ve Polonyalı işadamlarından oluşan heyet, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 01.09.2014 - 15:45
İZMİR-İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak'ın ağırladığı heyet ile iki ülke arasındaki ticari faaliyetler masaya yatırıldı. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi anlamında ticaret odalarına büyük bir görev düştüğünü belirten İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, bu bakımdan Polonya heyetinin ziyaretini önemsediklerini söyledi. Polonya'nın 38 milyonluk nüfusuyla büyük bir pazar, yatırım için ise cazip merkez olduğunu söyleyen Akdurak, “Fakat maalesef ikili ticaret Türkiye aleyhine gelişiyor. Nitekim 2012 yılında Polonya ile ticarette Türkiye 1,1 milyar dolar açık verdi. Türkiye'nin ihraç ürünlerinde Polonya'ya gönderdiği mallarda artış olması da bizleri mutlu etti" dedi. 2013 yılında İzmir'den Polonya'ya 90 milyon dolar, 2012 yılında da 75 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini ifade eden Akdurak, “Ancak iki ülke arasındaki 5 milyar dolarlık ticaret hacminin yanında, 90 milyon dolarlık hacmi yeterli bulmuyoruz. Tüm bunların artması için de iki ülke ticaret erbabının daha yakın ilişkiler içinde bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Oda olarak Polonya ile ilişkilerin gelişmesi için her türlü desteğe hazırız" dedi. 

Polonya Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuc ise yaptığı konuşmada, yapılacak ikili görüşmelerde olumlu sonuçlar alınmasını umduklarını ve amaçlarının bu konuda belli noktalara gelmek olduğunu belirterek, “Türkiye'nin Polonya'ya olan ihracatında bir artış var. Bu çok önemli ve iyi bir şey. Fakat iki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişmesi için dengeye ihtiyaç vardır. Eğer biz Türkiye'den, diğer aldığımız yerlerden daha az alıyorsak, bundan daha fazla yararlanmamız için çalışmamız lazım. Polonya olarak bu tarz ticari faaliyetleri desteklediğimizi söylemek istiyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.