Dolar 32,2796
%-0.62
Euro 34,6452
%-0.46
Altın 2.410,470
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pehlivan’dan Menemen’de Millet Bahçesi müjdesi

Pehlivan’dan Menemen’de Millet Bahçesi müjdesi

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen’de hayata geçirilecek projeler hakkında Egepostası’na konuştu. A’dan Z’ye birçok projeleri olduğunun altını çizen Pehlivan, Menemen için Millet Bahçesi müjdesi verdi ve “Emiralem Göleti’nin etrafının bakımlarını yapıyoruz. Şu an etrafında karınca ormanı var. Orman Bakanlığı’ndan resmi olarak tahsisini aldıktan sonra orada da Millet Bahçesi planlamamız olacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2021 - 12:51

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan Menemen ve İzmir gündemine ilişkin Egepostası’na konuştu.
Mecliste yaşanan tartışmalardan yerel siyasete kadar birçok konuyu değerlendiren Pehlivan, Menemen’de proje atağına kalktıklarını ifade etti. Tarımdan sosyal hayata birçok projeleri olduğunun altını çizen Pehlivan, Menemen için Milelt Bahçesi müjdesi verdi.

“YAPTIĞIMIZ MIHALEFETİN ÇOK DAHA FAZLASI OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Sancılı bir süreçle göreve gelen Pehlivan, göreve geldiklerinde mali açıan oldukça kötü durumda olan bir belediye devraldıklarını belirtti. İl işlerinin belediye personeline olan borçları ödemek olduğunu söyleyen Pehlivan, “Ben daha önce hemen Menemen Belediyesi hem de Büyükşehir’de meclis üyesiydim. Bizim gidişatla ilgili tam bilgilerimiz olmasa da… Çünkü bu konuda sözlü ya da yazılı olarak verdiğimiz hiçbir önergenin yanıtını alamadık o dönemdeki mevcut yönetimden. Tabii bir şeylerin farına varıyorduk. Bu konularla ilgili de çalışmalarımız vardı. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda ihale süreçleri vb. durumlardan haberdardık. Bununla ilgili yapmış olduğumuz muhalefetlerin çok daha fazlasının olduğunu işin başına geldiğimizde gördük. Gerçekten Menemen Belediyesi ciddi sıkıntı içerisinde yer alan, 250 milyonun üzerinde esnafına ve müteahhitlere borcu olan, 50 milyon liranın üzerinde de çalışanına borcu olan, 14 yıllık ikramiyesini alamamış personellerin çalıştığı bir belediyeydi. Bununla birlikte 340 milyonun üzerinde de kamu borcu vardı. 6,5 sayfalık icra takibi olan bir belediyeydi. Hali hazırda da devam ediyor bu icralar. Çok zorlu bir belediye devraldık. Ama sağ olsun siyasi büyüklerimizin ciddi destekleri oldu. Bizim de gece gündüz çalışma performansımızla, kurmuş olduğumuz ekibimizin gücüyle de bu sorunlarımızı teker teker çözme girişimlerimizi başlattık. Tabii ki elimizde bir sihirli değnek yok ama sorunların çözümü için çalışıyoruz. 22 milyon lira personelimizin ikramiye alacağın ödedik, 14 milyon liralık birikmiş 2 aylık borçlarını da ödedik. Şu anda Menemen Belediyesi’nde ilk çözmüş olduğumuz durun işçi alacaklarımızın sorununun ortadan kaldırılması ve işçimizin gününde alamadığı maaşlarını artık ayın 15’inde alacağını bilmesi. 22 yıldır CHP’nin yönetiminde olan bir belediyeyi devraldık biz. Bin 400 personelimizin tamamıyla devam etme kararı aldık. 1 Mayıs’ta kendilerine de ilettim. Asla çalışan, işini yapan personelleri işten çıkamayacağımı söyledim. Böyle bir belediyeyle de şu anda ilerliyoruz” dedi.

“İŞÇİMİZİN ÖNÜNE SANDIĞI KOYSAK TAMAMI AYDIN PEHLİVAN’I DESTKELER”

Yalnızca mali açıdan değil çalışanlar ve meclis üyelerinin tarafına bakışaçısı tarafından da nasıl bir belediye devraldıklarını açıklayan Pehlivan, işçi kanadında görevinin ilk günlerindeki önyargılaırn zaman içerisinde yok olmaya başladığını söyledi. Belediye iştiraki olan Meta-Su’da yaşananlar üzerinden sözlerini destekleyen Pehlivan, “İşçimiz tarafından tabii ki de göreve geldiğimizde bir tedirginlik vardı. Tedirgin ve ürkmüş bir tavırları vardı. Ama biz göreve geldiğimizde dilimiz döndüğünce kendimizi ifade ettik. Zihniyetimizi, hedeflerimizi, Menemen için çalışma periyotlarımızı kendileriyle paylaştığımızda çok ciddi karşılık bulduğumuzu düşünüyorum. Menemen Belediyesi’nin iki iştiraki var. Menaş ve Meta-Su. Meta-Su’da çalışanlarımız var. İlk süreçte biz meclis aritmetiğinde gerideydik. O nedenle göreve geldiğimizde ilk mecliste Meta-su ve Menaş’ın yetki devirleriyle ilgili bir set görmüştük ve yetkileri alamamıştık. Kura sonucunda yaklaşık 1 ay kadar başkan vekilliği görevini yapmış olan Deniz Karakurt Hanımefendi yetki devirlerinin tarafımıza yapılmaması yönünde görüş bildiği için CHP’li meclis üyeleri de ona destek vermiş ve şirketler üzerimize geçememişti. O dönemde biz de şirketle Menemen Belediyesi arasında yapılmış olan bir sözleşme olmaması nedeniyle işçilerimizi çalıştıramamış ve ciddi sorunlar yaşamışlardı. Olay öyle bir hal almıştı ki ben şöyle bir öneride bulunmuştum. Hem Menemen Belediye personelimize hem Meta-Su hem de Menaş çalışanlarımızın önüne sandık koyalım. Sandıktan çıkacak kararın başımızın üstünde yeri var dedik ve o dönemde CHP’li arkadaşlar bu cesareti gösterememişlerdi. Bu, onlara işçimizle bir bütünleşme içinde olduğumuzu gösterdi.  Ben hala iddia ediyorum. Şu anda da işçimizin önüne sandığı koysak bence tamamı Aydın Pehlivan’ın bu konudaki hem yönetsel becerisi hem olarak karşı yaklaşımım hem karakteristik özelliğim nedeniyle bana destek vereceklerine eminim.  Meclis üyesi arkadaşlarımızda da seçim kaybetmenin vermiş olduğu sıkıntılı bir periyot vardı. Meclismizde onu da aşmaya özen göstereceğiz. Ben geldiğim ilk günden beri beyefendiliğimi hiçbir meclis üyesi arkadaşıma karşı bozmadım. Tabii ki de zorlandığım anlar oluyor ama hem kendi kendime hem de meclis üyesi arkadaşlarıma bu konuda söz verdim. Kesinlikle onları rencide edecek bir durumda olmayacağım diye. Bu yönetim tarzım da devam edecek. O dönemde meclis üyesi arkadaşlarımızın bana karşı tepkisi vardı, hakarete varıcı kelamlarla karşılaştık. İnşallah aşacağız. Hedefimiz bir. O da Menemen’e hizmet edebilmek. Ben artık Menemen’in gerilimden uzaklaşıp kötü yönetimin akabinde gelen bir belediyecilik anlayışıyla herkesin katılacağı iyi projelerde Menemenlimizi buluşturmamız gerekiyor. Menemen 22 yıldır kaybediyordu. Bu anlamda Menemenli hemşerilerimize ve bize bir fırsat geldi. Bunula ilgili de Menemenlilerin bu güne kadar eksik kaldıkları projelerde yanlarında olacağız” diye konuştu.

“BÜTÜN MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMA DA SİTEMİMİ İLETTİM”

Yaşanan gerginliklerle sıkça gündeme gelen Menemen Belediye Meclisi’nin son oturumuna da CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ile partisinden istifa eden Bağımsız Meclisi Üyesi Noyan Özkan arasındaki gerilim dmagasnı vurmuştu. Serrdar Aksoy döneminin yine gündeme geldiği oturumda Özkan, Yılmaz’ın sözlerinin üzerine Yılmaz’ın üzerine yürümüş ve oturuma ara verilmişti. Yaşanan gerignlikleri değerlendiren Pehlivan, “Meclisteki tartışmalar benim tasvip ettiğim bir durum değil. İnsanların birbirine sevgi ve saygı çerçevesinde davranması gerektiğini düşünüyorum. Dozajın artmaması gerekiyor. Geçtiğimiz mecliste de ara verildiğinde bütün meclis üyesi arkadaşlarıma da sitemimi ilettim. Bundan sonraki süreçlerde meclisimizde böyle yaklaşımların olmamasını temenni ediyorum. Bu konuda da ben üzerime düşen bütün görevi yapacağım” ifadelerini kullandı.

“AKSOY İLE GÖRÜŞTÜM”

Geçtiğimiz kasım ayında “zimmet ve irtikap” suçlamalarıyla tutuklanıp görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy, geçtiğimiz hafta adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Aksoy’un yargı süreci ve tahliyesine ilişkin de konuşan Pehlivan, “Ben her daim şunu söyledim: Hukukun ve adaletin üstünlüğüne kalpten inanan biriyim. Ülkemizde adalet var. Şu anda hukukun yönettiği bir süreç var. Adalet ne derse yasalarımız neyi öngörürse mahkemelerimiz ne kadar verirse bu konuyla ilgili başımızın gözümsünüzün üstünde yeri var. Devam eden bir dava süreci var. Davanın sonucunda ne kadar verilirse biz uygulamakla yükümlüyüz” dedi ve tahliyenin ardından Aksoy ile görüştüğünü belirterek şunları söyledi; “Kendisiyle görüştüm. İnsani olarak kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Sadece kısa bir görüşmemiz oldu.”

“YAPILAN AÇIKLAMA SON DERECE ÜZÜCÜ VE TALİHSİZ”

CHP Menemen Olağanüstü İlçe Kongresi’nde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kullandığı “yobaz” ifadelerini değerlendiren Pehlivan, “İl başkanı Deniz yücel tarafından yapılan açıklamayı son derece üzücü ve talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Bu konuyla ilgili İl Başkanımız ve İlçe başkanlarımız gerekli açıklamaları yaptılar. Benim açıklamalarım da örtüşen fikirleri beyan eder” ifadelerini kullandı.

MENEMEN’DE TARIMSAL ATAK

Belediye olarak ilçede yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Pehlivan, Menemen’in İzmir’in tarımıyla ön plana çıkan ilçelerden biri olduğunun altını çizdi. Tarımsal atağa kalktıklarını belirten Pehlivan projelerini şu şekilde sıraladı; “Menemen’de 227 bin dönümlük tarım arazisi var. Menemen ovası Türkiye’nin sayılı ovalarından biri. Şu an dünyanın en kaliteli 2. Pamuğu Menemen’de üretiliyor. Pamukçuluğun da ciddi anlamda suyla desteklenmesi gerekiyor. 4-5 suya ihtiyaç duan bir ürün ve ovamızın yüzde 68’ine ekilen bir ürün. Ama son 2 yıldır yaşadığımız kuraklıktan dolayı bu ürünün ekilememesiyle karşı karıyayız. Biz sulamayı vahşi sulama olarak yapıyoruz. suyu Göl Marmara’dan alıyoruz. Bu su 140 kilometre uzaktan geliyor. Haklı olarak kurak mevsimlerde 140 kilometre öteden buraya suyun düşmesi çiftçilerimizi zor duruma düşürüyor. Yoldaki kaybı da düşündüğümüzde çiftçimiz ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Bu konuyla ilgili en son Sayın İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli’nin desteği ile DSİ Bölge Müdürlerimizle bir araya gelip bu konuyu masaya yatırdık. Konuyla ilgili Emiralem Demirmendere Havzasında bir baraj çalışmasına start verdik. O çalışma şu anda hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Fizibilite çalışmaları yapılıyor Menemen’in su sorununu kısmi olarak da olsa çözebilecek bir alan yaratıp bu dönem içerisinde barajımızın temelini atmayı hedefliyoruz. Ben buna eminim. Bu projenin halk arasında duyulması bile çiftçilerimizi heyecanlandırıyor. En büyük sorunlarımızdan biri su problemimiz. İnşallah bunu atlatacağız. Zaten bunu öngördüğümüz için göreve geldiğimizden 1 ay sonra kuraklıkla ilgili bir panel gerçekleştirdik. Tarım İl Müdürümüz ve odalarımızın katılımıyla Menemen’de yaşanabilecek kuraklıktaki alternatif bitkilerle ilgili çiftçilerimizi bilgilendirdik. Bunun yanında Menemen’de bağcılık da yapılıyor. Bağcılıkta en büyük sıkıntısı salkım güvesidir. Salkım güvesinden korunabilecek metot ve tedbirlerle ilgili üreticilerimizi bilgilendirdik. Bununla ilgili de bir çalıştay yaptık. Bu ve benzeri uygulamalarımız devam edecek. Menemen Belediyesi olarak Menemen’in birçok bölgesinde tarım arazilerimiz mevcut. Bunların birçoğunu halkımıza ihalelerle yıllık olarak kiralasak da kendimize ayırdığımız alanlar da var. Üzüm ürettiğimiz bağımız, karakılçık ve siyez buğdayı uygulamalarımız da olacak. Bunların yanında Menemen sınırları içerisinde Ege Tarımsal araştırma alanı var. Orada da Türkiye’nin en büyük 2. Tohum bankası var. Önümüzdeki hafta orasıyla ilgi bir görüşmemiz olacak. Tohumların, tarım arazilerimizde ekilip dikilerek çoğaltılıp halkımızla buluşturulması söz konusu olacak. Son projelerimizden biri de ağaçlandırma projemiz. Bununla ilgi Orman Bakanlığımız ile görüşüyoruz. Bu konu orman yangınlarına da değer ve anlam katması açısından kıymetli olacak.”

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇLERDE İZLEYİP GÖZLEYECEĞİZ” 

İlçeye yapılan ve yapılacak yatırımlar konusunda büyükşehir ile koordineli çalıştıklarını ifade eden Pehlivan, “Tunç Bey ile bayramdan önceki periyotta 20 dakikalık birebir görüşme imkânımız oldu. Bu görüşmede istek ve taleplerimizi ilettik. Tunç Bey bunlarla ilgili aksiyonlar alacağını ifade etti. Önümüzdeki süreçlerde izleyip gözleyeceğiz. Bizim gelirlerimizden büyükşehire kesintiler oluyor. İller Bankası’ndan gelen ödeneklerin yüzde 40’a yakını büyükşehire aktarılıyor. Menemen de 200 bine yaklaşan nüfusuyla büyükşehirden de gereken desteği arzuluyor. Bu konuda da taleplerimiz oldu. Mesela 3 belediye otobüsün tarafımıza iletilmesini istemiştik. Bu konuda meclis kararı çıktı. Desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

“YAPACAĞIMIZ TÜM PROJELERİ BELEDİYEMİZİN ÖZ SERMAYESİYLE YAPACAĞIZ” 

Son olarak belediye olarak Menemen’de hayata geçirdikleri ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Pehlivan, Millet Bahçesi müjdesi verdi ve “Göreve geldiğimizde ‘Geleceğimizin teminatı evlatlarımız’ dedik. Bu konuda Ulukent’te 2 bin metrekarelik bir alan üzerinde toplamda 150’nin üzerinde öğrencimize hizmet edecek bir anaokulu açtık. Ayrıca sokak hayvanlarımız artık mal olmaktan çıktı ve can olarak kabul edildi. O konuda da ilçeler arasındaki en büyük özgür hayvanları barınağını açmak üzereyiz. Hedefimiz 8 Eylül’de açmak. Bunların yanında ilçemizde kangren haline gelmiş bir büyük bir pazaryerimiz vardı. Sayın Tahir Şahin’in başlattığı bir projeydi. O bitiremedi. Tunç Bey gelip seçim vaadi olarak Pazaryerinin bitirileceğini söyledi ancak bitiremedi. Serdar Bey de bitiremedi. Biz onun ihalelerini bitirdik. 9 Eylül’de o projemizi açacağız. Gençlerimize 20 halı saha sözümüz vardı. Onun da ihale sürecini başlatacağız 10-15 gün içerisinde. Gençlerimize 20 halı saha 25 tane de basketbol sahası planlıyoruz. Bunun yanında Asarlık’ta bir gençlik merkezi açacağız. Oradaki gençlerimizin gelip zaman geçirebilecekleri alanlar yaratacağız. Bunların yanında merkeze yürüyüş mesafesinde bir olimpik yüzme havuzu planlıyoruz. Projesi şu an hazırlanıyor. Yine merkeze yürüyüş mesafesinde içinde kapalı spor salonu fitness merkezi, saunası, tırmanma doları ve birçok materyalin olduğu bir gençlik merkezi yapmayı planlıyoruz. Bunun da ihale hazırlıklarının ve yer işlemlerinin sonuna geliyoruz. Önümüzdeki hafta 40 bin metrekarelik bir ormanımızın tahsisini alıp mesire alanı projesinin startını veriyoruz. Ayrıca Emiralem Göleti’nin etrafının bakımlarını yapıyoruz. Şu an etrafında karınca ormanı var. Orman Bakanlığı’ndan resmi olarak tahsisini aldıktan sonra orada da Millet Bahçesi planlamamız olacak. Bunların yanında Çavuşköy’de 70 odalı bir otel ve yanında aquapark yapacağız. Yapacağımız tüm projeleri belediyemizin öz sermayesiyle yapacağız ve işletmeleri tamamen belediyemize ait olacak. Böyle daha başarılı olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.