Dolar 47,7006
%0.16
Euro 55,0072
%-0.01
Altın 6.542,669
%0.77
Bist-100 13.798,82
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgür Özel'den hakkındaki yeni fezlekeye ilk tepki: Rüzgarımızı kesmeye çalışıyorlar

Özgür Özel'den hakkındaki yeni fezlekeye ilk tepki: Rüzgarımızı kesmeye çalışıyorlar

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel hakkında hazırlanan yeni fezlekeyi CHP’nin rüzgârını kesmek amacıyla yapılmış bir siyasi iletişim hamlesi olarak gördüklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 06.08.2026 - 19:16

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında "dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle" hazırladığı yeni fezlekeye ilişkin konuştu.

Hakkında 61 fezleke olduğunu belirten Özel, son fezlekenin içeriğine dikkat çekerek "Bunun farkı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının benim ve Veli Ağbaba’nın yazılarını Adalet Bakanlığına gönderirken doğrudan medyaya vermesi. Bunu CHP’nin rüzgârını kesmek amacıyla yapılmış bir siyasi iletişim hamlesi olarak görüyoruz." dedi.

"KURULTAY HAZIRLIKLARI İÇİN HERHANGİ BİR PARTİLİNİN KATKI SAĞLAMASININ NESİ RÜŞVET?"

Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Özgür Özel, hakkındaki fezlekelerin TBMM kapanmadan Meclis gündemine gelmesini beklemediklerini ifade ederken Veli Ağbaba ve kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin şunları söyledi:

"Arkadaşımız (Veli Ağbaba), 2024 yerel seçim hazırlıkları için, elden filan değil, banka yoluyla gönderilmiş parayı rüşvet diye suçluyorlar. Bir de neyin rüşveti? O tarihte (görevden alınan Uşak Belediye Başkanı) Özkan Yalım artık milletvekili değildi; ben de genel başkan değildim; bu yolla ortaya çıkan kamu zararı da yok, sağlanan bir menfaat de. Kaldı ki bir partilinin partisinin seçim hazırlığına katkı vermesinin neresi rüşvet? Kurultay hazırlıkları için herhangi bir partilinin katkı sağlamasının nesi rüşvet?

Uşak Belediye Başkanlığına gelince... Bizden önce CHP’den üç dönem milletvekilliği yapmış, ankette birinci çıkmış. Milletvekillerimizden, örgütten itiraz gelince bir anket daha yaptırmışız, yine önde çıkmış. Ama o itirazlar yüzünden, mesela, dar kadroya almamışız. Yerel seçim hazırlığına parasal katkı sağladığını söylüyor ama sağlamamış da. Yok 'duvardan para attım' filan diye iftiralar atmış, sonra geri almış. Böyle birinin ifadesiyle bize rüşvet suçlamasında bulunuyorlar."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.