Dolar 38,5677
%0
Euro 43,7949
%0.36
Altın 4.049,560
%0.77
Bist-100 9.168,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgür Özel: Ekrem Başkan'dan isteyeceğim tek bir şey var

Özgür Özel: Ekrem Başkan'dan isteyeceğim tek bir şey var

CHP lideri Özgür Özel, Konya'daki mitingte yaptığı açıklamada, "Ekrem Başkan Cumhurbaşkanı olduğunda elbette hepimiz ondan hizmet bekleyeceğiz. Benim isteyeceğim tek şey, bir bakanlık var. O da deprem bakanlığıdır. O Bakanlığın yardımcılarının da tüm partilerden olmasıdır..." diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 03.05.2025 - 16:07
  • Güncelleme: 03.05.2025 - 16:26

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ miting serisinin Konya ayağında, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı olması durumunda, isteyeceği tek şeyi açıkladı.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yaradanın yarattığı hiçbir siyasetçiye ‘yuh’ çekmeyelim. Biz buraya kucaklaşmaya geldik. Artık adım adım Konya'da gönüllere girerken kibre ve kavgaya zerre kıymet vermedik. Bu kenti Konyalıların emanet ettiği belediye başkanı saldırı haberlerine "Böyle bir şey yoktur" dedi. iki kişi çıktı havaya silah sıkıp küfürler edip olmadık şeyler yapmışlar. Bana kalırsa başka bir sabıkası yoksa o kişilerin dahi biz gittikten sonra serbest kalmasını isterim. Biz en fenasına bile dost eli uzatmaya razıyız. Ama seçilmiş belediye başkanına bizim görmezden geldiğimiz, duyurmadığımız vakayı 'yalan' diye söylemek yakışmadı. Bunu da buradan açıkça ifade ediyorum.

Tayyip Bey’den rövanş almamızı bekleyenler vardı. Gevrek bir gülüşle ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ demişti. Daha son seçimde, seçimi kazanmışsın, çıkıp da “Bir kusur ettiysek af ola” demek yerine, rakibiyle alay eden bu üsluptan çok çekmiştik. Kimseye çektirmemeye, bize yapılanı kimseye etmemeye kararlıydık.

Madem birinci parti olduk artık hizmeti konuşmalıydık. Artık emekli maaşını, açlık sınırını, asgari ücreti, Konyalı çiftçinin sulama, maliyet sorunlarını konuşmalıydık. Gençlerin umutlarını artırmalıydık. Böyle düşünerek yapılmayanı yaptık. Genel Başkan seçildik, bir telefon almadık. Seçim kazandık tebrik etmedi. Artık ikinci parti değildik. Artık iktidar partisiydik. CHP'nin Genel Başkanı olarak Erdoğan'ı ve bütün liderleri aradım. Bütün genel başkanlarla bir makamın kendisine hürmeten Sayın Erdoğan'ı aradım. Davet ettim, partimizde ağırladım. Normalleşme dediler. Evet dedim normalleşmeliyiz. Şehit cenazesinde el sıkışmayan muhalefet ve iktidar olmaz. Birbirine hakaret eden genel başkanlar olmaz.

Konya'da AK Parti'nin üyesi CHP'nin cenazesine koşturur. CHP'li iyi gününde kötü gününde komşusunun yanında durur. En çok da Konya'da karşılık buldu. Maalesef geçen zaman şöyle bir şeyi yaşattı. Erdoğan ile görüşmemizde "Türkiye deprem ülkesi. İstanbul'u bir felaket bekliyor, Türkiye'nin alanında en iyisini deprem bakanı diye ata. Bizden bakan yardımcısı iste, grubu bulunan partilerden iste. Bu meseleyi siyasetin üstünde tartışalım. Belediyeler bende genel idare sende gel el ele verelim" dedim. Ses etmediler. Elbette gelecek o sandık. Cumhurbaşkanımızı Ekrem Başkanı seçecek. Partinin genel başkanı olarak, ne istiyorsun. Vallahi bir şey isterim.

'EKREM BAŞKANDAN TEK BİR İSTEĞİM VAR'

Gençler diyor ki "Ceketi çıkar kolları sıva" Benim işim kolları sıvayacak olan Ekrem Başkanı içeriden çıkarmak. O zaman şunu tekrar edelim. "Ey Erdoğan. Adayımı bırak. Sandığı getir. Adayımı yanımda, sandığı önümde istiyorum. Ekrem Başkan Cumhurbaşkanı olsun istiyorum."

Ekrem Başkan Cumhurbaşkanı olduğunda elbette hepimiz ondan hizmet bekleyeceğiz. Benim isteyeceğim tek şey, bir bakanlık var. O da deprem bakanlığıdır. O Bakanlığın yardımcılarının da tüm partilerden olmasıdır...

Vicdanı yüksek Konya. Bu yapılanlar yakışır mı Ekrem Başkana? Şimdi tutmuşlar, o zaman olmayan işler bugün her gün tekrarlanıyor. Eve polisle gelme var, itibarsızlaştırma var, aile ile eşle, çocukla uğraşma var. TRT'den her gün yalan ve iftira var.

Soruşturma gizlidir. Ayrıca bu dosyada ekstradan gizlilik kararı da vardır. Gidip de bir TRT'yi A Haber'i açarsanız, her türlü yalan, her türlü iftira, gizli olan bilgiyi bırakın, dosyada olmayan yalanlar gerçekmiş gibi anlatılıyor. Biz kendimize adayımıza, başkanımıza güveniyoruz. Eğer siz de savcınıza güveniyorsanız, iddialarının iftira değil de gerçek olduğunu iddia ediyorsanız, hodri meydan. Görsün millet ne iftira ne gerçek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.