Özel'den Özkan Yalım'ın gözaltı görüntülerine tepki: 'Milletimden özür diliyorum'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gözaltı anına ait görüntülerin servis edilmesine sert tepki göstererek “Milletimden özür diliyorum, polisin kamerasından paparazzi çıkaranlara lanet olsun” dedi.
- Ege Postası
- 28.03.2026 - 17:31
- Güncelleme: 28.03.2026 - 17:48
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginin 100'üncüsü Çanakkale'de düzenlendi. CHP lideri Özgür Özel, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gözaltına alındığı sırada çekilen görüntülerin basına servis edilmesine sert tepki gösterdi.
"NEDİR KONUŞUP KENDİNİ ANLATACAK"
Özel’in şunları söyledi;
“Dün de erken saatlerde Uşak Belediyesi’ne, Belediye Başkanımız Özkan Yalım’a operasyon yapıldı. Konunun iki tarafı var. Bunu burada açık açık konuşmam lazım. Bir tarafı; ‘AVM’de kusur vardı, 10 kamyon al dedi belediyeye. Üç alayım dedi, olmadı ve şikayetçi oldu.’ Bakacaklar. Kendine almamış, ‘belediyeye’ demiş. O zorlamaya icbar mı, irtikap mı bakacaklar, neyse çıkacak. Kendi cebine bir şey almamış, Uşak’ın en zenginlerinden biri olan biri. Bunları yaptılar, bununla siyaseten mücadele ederiz.
Bu sırada bazı görüntüler ortaya çıktı. Öncelikle şunu söyleyeyim; o görüntüler ve şu anda dört gün içeride, nedir konuşup kendini anlatacak. Özkan Yalım o görüntülerle ilgili ailesine karşı sorumludur, partimize karşı sorumludur. Biz de Uşak halkına karşı sorumluyuz. O konuda sorumluluğumuz neyi gerektiriyorsa yaparız.
"O GÖRÜNTÜLER DEVLETE EMANET"
Ama başka bir şeyi görün. Devletin polis kamerası kapıya gitmiş, içeriye girmiş. O görüntüler devlete emanet. Milletin özel hayatı devlete emanet. O görüntüler; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı emrinde toplanan o görüntüler birkaç saat içinde iktidara yakın bir gazetede yayımlandı. Hem de büyük bir utanmazlık içinde. Dün buzlayanlar bugün buzlamadan yayınlıyor. Hiç şunu düşünmeden; oradaki herkesin bir ailesi, annesi, babası, evladı var.
"BEN ÖZÜR DİLİYORUM MİLLETİMDEN"
Orada kime ne yanlış yapıldıysa o konuda üstüme ve partime hangi etik sorumluluk düşüyorsa hepsini üstlenmeye, gereğini yapmaya hazırım. Ama şunu görüyor musunuz? Bu görüntüleri servis ederek siyaset yapan bir anlayış var.
Partiniz iktidarda kalsın diye bir yıldır yapılanlar ortada. En son buraya kadar düştüler. Bununla mı seçim kazanacaksınız? Bu mu sizi ayakta tutacak? Hatırlayın, geçmişte de benzer yöntemler kullanıldı.
Ben utandım o görüntüler adına. Ben özür diliyorum milletimden bu rezillikler olduğu için. Maalesef bu kadar kirli bir savaşta bunlara bu rezilliği yapacak bir alan açtığımız için büyük sıkıntı içindeyim.
Polisin kamerasından paparazzi kamerası çıkaranlara lanet olsun, yazıklar olsun.”

Yorum Yazın