Dolar 39,2792
%-0.01
Euro 44,9686
%0.03
Altın 4.236,090
%-0.01
Bist-100 9.487,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel, Ağıralioğlu ile görüştü: Kurultay davası sonuç değil süreç odaklı bir mesele

Özel, Ağıralioğlu ile görüştü: Kurultay davası sonuç değil süreç odaklı bir mesele

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan CHP lideri, Kurultay davasına ilişkin gelen soru üzerine, bir başka partinin yanında kendi partisinin meselesinin konuşulmasının çok doğru olmayacağını ancak kısa bir değinmede bulunması gerekirse bu davanın bir sonuç değil süreç odaklı bir mesele olduğunu ifade etti.

  • Ege Postası
  • 02.06.2025 - 12:52
  • Güncelleme: 02.06.2025 - 13:16

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ile görüştü. 

İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı.

Özel, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Yolcu değil hancıyız'' sözlerine yanıt verdi. Özel ''Yolcu değiliz, hanı inşaa edenleriz'' ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel'in konuşmasından bazı kısımlar şöyle:

Özel'in Anahtar Parti ziyaretinin ardından partinin genel başkanı Yavuz Ağıralioğlu ile beraber ortak bir açıklama yaptı. Toplantıda ele alınan konulara değinilmesinin ardından gündemdeki gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunan iki lider daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Siyasette artık hiçbir yerin kale olmadığını aktaran Özel şu ifadeleri kullandı:

Tabii ki artık kale siyaseti bitti diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin varsa kaleleri o da millete feda olsun diyoruz. Hiçbir yer kimsenin kalesi değildir. Kale milletindir bütün kaleler artık diyoruz. Bu anlamda seçmenin kutuplaşan, diğerini ötekileştiren, şeytanlaştıran, bunun üzerinden kendi arkasını kalabalıklaştıran siyasete de bundan sonra prim vermeyeceğini ümit ediyoruz.

ANAHTAR PARTİ SÜRECE NASIL BAKIYOR?

Türkiye gündeminin en önemli konularından birisi olan 'Terörsüz Türkiye' hakkında partisinin bakış açısını aktaran genel başkan Ağıralioğlu şu ifadeleri kullandı:

Çözüm diye konuştuğunuz terörsüz Türkiye diye ambalajlanmış sürecin içerisinde şunun özellikle altını çizerek söyleyeyim. Genel Başkan'da bir şeyler söyleyecektir bu hususta. Biz terörsüz Türkiye diye sunulan şeye terörle Türkiye diye itiraz edecek kadar aklımızı, kalbimizi yitirmiş insanlar değiliz.

Bu memlekette herkes terörsüz bir Türkiye istiyor. Ama hükümetin siyasi sicili, hükümetin yanılma potansiyeli, daha önce yapmış olduğu hatalar bizi her şeye karşı ihtiyatlı, özellikle hükümetin tercihlerine karşı ihtiyatlı hale getiriyor. Hükümetin daha önce bunların hepsini denediğini, daha önce bu denediklerinden milletin hissine bedel ödemek düştüğünü, siyaset bu bedelin altında ağır travmalar geçirdiğini, bu yüzden her hükümetin konuştuğuna ihtiyatla bakmamız gerektiğini söyleyerek ben sorular soruyorum.

Sorularım şu: Niçin şimdi başlıyorsunuz? İzah edeceksiniz. Bu terörsüz Türkiye'ye sizi bu başlıkla taşıyan tehdit gerekçeniz nedir? Açıklayacaksınız. Efendim, bu süreç daha önce planlanmış bir süreç midir? Yoksa siz bunu aklınıza geldi de şimdi mi planlıyorsunuz? Açıklayacaksınız. Sürecin detaylarını açıklayacaksınız. Bu sürecin detaylandırılmış haritasında pazarlık yok diyordunuz, şimdi niçin pazarlık yapıyorsunuz? Neyi konuşuyorsunuz?

Bunları meclise de, milletvekillerine de, millete de soracaksınız, söyleyeceksiniz. Bunun Suriye ile irtibatı ne? Bunun Suriye'deki kurulmak istenen yeni düzenle alakası ne? Bu bölgedeki hesaplarla bu sizin mecburiyeetlerinize sebep olan şeyin ilgisi ne? Diyet borcu mu ödüyorsunuz? Bu bir milli bütünlük projesi mi?
Bunlarla ilgili şeffaflaşma talebimiz var. Komisyon teklifleri dahil bunların hepsini makul buluyoruz ama bu makuliyetin içerisinde sürecin doğru taşınması gerektiğini inanıyoruz. Devlet ciddiyeti diye bir şey var.

"ERDOĞAN'A HAK VAKİ OLANA KADAR..."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada şu ifadeleri kullanmış ve sözleri gündem olmuştu: "Gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu, bize haritalar üzerinden güya yer gösterenler oldu, bize alçakça iftira atanlar, bize saldıranlar, şimdi onların hiç birisi yok. Ama biz buradayız. Emri hak vaki olana kadar da yine burada olacağız"

CHP lideri Erdoğan'ın bu sözlerine karşısında yorumunu şu şekilde açıkladı:

Erdoğan'ın hancı Erdoğan'ın hancı değil, yolcu değil, hancıyız sözünü de bize ömür biçenler oldu sözünü de bize dair değil de parti içine yönelik söylediğini hepimiz biliyoruz. Yoksa bizim işimiz gücümüz Erdoğan'ı yenmek, iktidarı değiştirmek, vatandaşın yüzünü güldürmek. Buna motiveyiz.
Bunda şaşıracak bir şey yok. Ha, tabii Hak vaki olana kadar, biz Hak vaki olana kadar, elbette ki Allah sağlık versin, Sayın Erdoğan'ın yaşamasına kimsenin itirazı yok. Ama Hak vaki olana kadar, asgari ücretlinin sürünmesine, Erdoğan'a hak vaki olana kadar, emeklinin perişanlık çekmesine, gençlerin umutsuzluk çekmesine, susuz siyasetçilerin hapiste tutulmasına itirazımız var.

Sayın Erdoğan Allah ne kadar ömür verdiyse o ömrü en iyi şekilde, en sağlıklı şekilde sevdikleriyle birlikte geçirsin. Bizim derdimiz vatandaşın yakasından düşsün. Burada biz yolcu değil hancıyız meselesinde illa bize söylüyorsa ayıptır söylemesi, biz hanı yapanız. Hanı inşa edenleriz.

KURULTAY DAVASI: SONUÇ DEĞİL SÜREÇ ODAKLI

CHP genel başkanı Özel'e, CHP'nin Kurultay davasına ilişkin soru yöneltildi. Özel, bir başka partinin yanında kendi partisinin meselesinin konuşulmasının çok doğru olmayacağını ancak kısa bir değinmede bulunması gerekirse bu davanın bir sonuç değil süreç odaklı bir mesele olduğunu ifade etti:

Soruşturma ve bu konuştuklarınız bütünün tamamı sonuç odaklı, sonuç doğuracak bir mesele değil, bu süreç odaklı bir mesele. Cumhuriyet Halk Partisi'ni tartışılır kılmak ve bunu işte akşam televizyon programlarında, yoksulluk konuşulmasın, işsizlik konuşulmasın, dış politikadaki zafiyet konuşulmasın, Türkiye Cumhuriyetleri'nin Kuzey Kıbrıs'ı, Güney Kıbrıs'ı tanıması konuşulmasın, Trump'ın Gazze'yi kumarhaneler merkezi yapmak bahanesiyle Avrupa'ya yüz yıl yetecek hidrokarbon yataklarına çökme planı konuşulmasın, Büyük Ortadoğu Projesi'nin 2.0 versiyonu, Erdoğan'ın orada yeniden üstlendiği pozisyon konuşulmasın, Devlet Bey'le Erdoğan'ın geçmişte birbirlerine söylediği sözler ve onların Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Dem Parti üzerinden söylediği sözler dönüp hatırlanmasın diye yeni bir gazetecilik ekolüyle bu meseleler konuşulsun isteyenlerin sonuç odaklı değil, süreç odaklı bir meselesidir bu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.