Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özdağ'dan TR35'te çarpıcı açıklamalar: Limon sarısı muhalefet

Özdağ'dan TR35'te çarpıcı açıklamalar: Limon sarısı muhalefet

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TR35'te konuk olduğu 'Söz Meclisten İçeri' programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anayasa çalışmalarının 2023'ten sonra yapılması gerektiğini savunan Özdağ, "Bir siyasi partinin önde gelen yetkilisi dedi ki ‘Biz bu değişikliğin AKP’ye yarayacağını biliyoruz. E niye yapıyorsunuz o zaman? İşiniz AK Parti’yi hayatta tutmak mı? Yüzde 49’la seçimi kaybedecek Erdoğan’ı yüzde 31’le iktidarda tutacak sürecin önünün açıyorsanız, size sarı muhalefet demekle haklıyız. Siz aslında limon sarısı muhalefetsiniz” ifadelerini kullandı. Özdağ ayrıca İzmir Limanı'nı da kapsayan '4 Deniz 4 Bölge' adlı projeyle Türk ekonomisini yeniden yapılandırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 04.11.2021 - 15:43

EGEPOSTASI – İYİ Parti’den istifa ederek Ayyıldız Hareketi’ni başlatan ve daha sonra Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, TR35’te yayınlanan 'Söz Meclisten İçeri' programına konuk oldu. 

Programın sunucusu Eylül Özdemir’in Türkiye gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Özdağ, “İttifak konusuna nasıl bakıyorsunuz? Olur da bir gün ittifak etmeniz gerekirse eski partilerinizle yol almayı düşünür müsünüz?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

KILIÇDAROĞLU’NA ‘KHK’ ÇIKIŞI

“Bir Millet İttifakı var, bir de Cumhur İttifakı var. Millet İttifakı’nın unsurlarına bakalım. Birisi CHP. CHP Genel Başkanı KHK’lıları göreve iade edeceğini söylüyor. KHK’lılar FETÖ’den atılanlar. Terör örgütüyle ilgisi olmayanları diyor. Yanlışlıkla atılan birkaç kişi var ise bunlar yargı yoluyla döner. Ama sen ‘KHK’lıları göreve döndüreceğim’ dersen bu FETÖ’ye yollanmış mesaj oluyor. Zaten FETÖ’nün psikolojik harp elemanlarından birisi bu açıklamadan sonra ‘Geri döneceğiz ve kurumlarımızı muhakkak alacağız’ dedi. Bu açıklamadan sonra Ankara’ya büyük bir operasyon yapıldı. Genelde bu oprasyonlardan sonra yüzde 50’si itirafçı olurdu. Bu sefer hiç itirafçı çıkmadı. Yapılan yorum şu: Mesajı aldılar.

“İKİ YENİ YETME AKP’NİN İÇİNDE OLDUĞU İTTİFAK NE VERECEK?”

DEVA ve Gelecek Partileri ne diyor? 2015’e kadar her şey AKP’de iyi güzeldi. Biz AKP’nin kuruluş felsefesini savunuyoruz. Güzel de, 2015’e kadar AKP’nin yaptıkları kabul edilebilir şeyler mi? Annan Planı, FETÖ’yle işbirliği, Ergenekon, Balyoz kumpasları, PKK’yla pazarlıklar o dönemde yapıldı. Neresini savunacaksınız? Ama bunlar bunu savunuyorlar. İki tane yeni yetme AKP’nin içinde olduğu Millet İttifakı Türkiye’ye ne verecek? Türk ekonomisini yıkıma sürüklenmesinin mimarlarından birisi olan Babacan, Türkiye’yi Suriye bataklığına sürüklemiş olan Davutoğlu. Bunlarla hangi mücadeleyi vereceğiz? Türk’ün olmadığı bir milletten bahsediyoruz demek ki burada. Saadet Partisi ‘Anayasa’nın ilk 4 maddesi değişebilir’ diyor. İYİ Parti’nin ideolojik olarak geldiği durum ortada.

“TÜRK MİLLETİ’YLE İTTİFAK YAPACAĞIZ”

Cumhur İttifakı’na gelince. AK Parti Türkiye için bir milli güvenlik meselesi olmuştur. Ben bunu Erdoğan’ın başbakan olduğu gün söyledim. Hadiselerin gelişimi beni ne yazık ki doğrulamıştır. Artık bu ittifakın Türkiye’ye vereceği bir şey kalmamıştır. Biz Zafer Partisi olarak neyi savunuyoruz? Biz bölen düşmanlaştıran ve ayrıştıran ittifakları değil, birleştiren siyasetlerin partisi olarak ittifakları Türk milletiyle yapmayı hedefliyoruz. Ve Türk Milleti’nin önüne de projelerimiz koyuyoruz.”

“LİMON SARISI MUHALEFET”

Devletin kuvvetler ayrılığı üzerine parlamenter sistemle tekrar inşa edilmesi gerektiğini savunan Özdağ, “Ama Millet İttifakı gibi bunun Anayasa çalışmasının şimdi değil, 2023’ten sonra yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Erdoğan gitmeli. Burada büyük bir tuzak olabilir. Bundan da endişe duyuyoruz Türkiye’nin en acil meselesi bu değilken parlamenter demokrasi anayasası hazırlıyorlar. Erdoğan da öbür tarafta bir anayasa hazırlıyor. Erdoğan neyi değiştirecek ki Anayasa’da bütün değişiklikleri yaptı. Saray’dan izin almadan konuşmayan belirli gazetecilerin son dönemde parlamanter demkorasi söylemini benimsediklerini görüyoruz. Yarın Erdoğan ‘Parlamenter demokrasiyle 2023’e gidelim’ derse ne diyecekler? Deseler ki 'Tamam hadi gidelim' Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? AKP'nin yüzde 31'le iktidar partisi olması. Bir siyasi partinin önde gelen yetkilisi dedi ki ‘Biz bu değişikliğin AKP’ye yarayacağını biliyoruz.' E niye yapıyorsunuz o zaman? İşiniz AK Parti’yi hayatta tutmak mı? Yüzde 49’la seçimi kaybedecek Erdoğan’ı yüzde 31’le iktidarda tutacak sürecin önünün açıyorsanız, size sarı muhalefet demekle haklıyız. Siz aslında limon sarısı muhalefetsiniz” ifadelerini kullandı. 

‘4 DENİZ 4 BÖLGE’

“Türkiye’de çöken ekonomiyi yeniden yapılanma sürecine sokma hedefimiz var” diyen Özdağ, bunun da ‘4 Deniz 4 Bölge’ adını verdikleri ve İzmir Limanı’nı da kapsayan projeyle gerçekleştirileceğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin Marmara etrafında toplandığına dikkat çeken Özdağ, “Artık İstanbul’da ağır sanayi olmayacağını düşünüyoruz, tekstil sanayi olmayacağını düşünüyoruz. Ağır sanayiye Zonguldak Limanı olmak üzere bir ucu Bursa’ya bir ucu Ankara’ya Karabük üzerinden inen geniş hatta kaydırmak lazım. Cumhuriyetin ağır sanayisi de bu eksen hattında gerçekleşmişti. Bunu da demiryoluyla Zonguldak Limanı’na bağlayacağız” diye konuştu.

Özdağ, projenin geri kalan detaylarını da şu cümlelerle aktardı:

“İkinci bölge olarak Trabzon Limanı. Alan olarak Erzincan’dan başlayacak Ardahan’dan Van’a kadar uzanan bölge. Burada ise hayvancılık, havyacılığa bağlı sanayi kolları ve orta ölçekli sanayi bu bölgede teşvik edilecek. Bu bölgeye kayması sağlanacak. Üçüncü bölge olarak Mersin Limanı olmak üzere. Bir ucu Konya’ya öbür ucu Mardin’e uzanan hat. Dördüncüsü İzmir Limanı olmak üzere Afyon’a kadar yukarıda Balıkesir, aşağıda Denizli’ye uzanan hat. İzmir Limanı üzerinden dünyaya eklenecek” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.