Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
On binlerce kişi Alaçatı Ot Festivali'nde buluştu, Esnafa can suyu oldu

On binlerce kişi Alaçatı Ot Festivali'nde buluştu, Esnafa can suyu oldu

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, yerli ve yabancı on binlerce kişiyi buluşturdu. Ege'nin endemik otları ve bu otlardan yapılan leziz yemeklerin sergilendiği festival, çeşitli etkinlikler ve konserlerle renklendi. Festivali üç yıl aradan sonra yeniden düzenlediklerini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Üç senenin verdiği özlem var. Bu festival, turizmcilerimiz, esnafımız ve yatırımcılarımız için ekonomik koşulların bu kadar kötü olduğu bir dönemde can suyu oldu" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.03.2022 - 00:05

Bu yılki ana teması ‘evelik otu’ olarak da bilinen ‘labada otu’ olan 11. Alaçatı Ot Festivali'nin kortej yürüyüşü, Çeşme Çamlık yoldan başlayıp Alaçatı çarşı girişine kadar sürdü. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın yanı sıra Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Müberra Çakır, bando eşliğinde çeşitli gösterilerin yapıldığı kortejden yurttaşları selamladı.

EKREM ORAN: "ZEYTİNLERİMİZE DOKUNMAYIN"

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, zeytin konulu etkinlikleriyle dikkat çeken festivalde, zeytinlikleri maden faaliyetlerine açan yönetmeliğe de tepki gösterdi. Başkan Oran, şunları söyledi:

"Bozulmamış doğası, cumbalı evleri, tarih kokan sokakları, sörf tutkunları için vazgeçilmez rüzgarıyla dünya markası Alaçatı'ya hoş geldiniz. Yüzlerinizdeki gülümseme, kalbinizdeki kıpır kıpır heyecan dünyayı aydınlatıyor. Alaçatı'nın güneşi, uzun süren kışın ardından tüm sıcaklığı ile sizi selamlıyor. Dünyanın savaşlar ve zor ekonomik koşullarla boğuştuğu sert kışın ardından sizlerle birlikte olmayı, güneşin sıcak yüzünü ve baharı çok özlemiştik. Biz, doğanın cömertliğine, büyük ailemizin kocaman yüreğine, omuz omuza her zorluğun üstesinden gelen binlerce yıllık tarihi kodlarımıza her zaman güvendik. Çalışan, üreten, paylaşan insanların hiçbir zaman kaybetmeyeceğine; sevginin, insanlığın, barışın daima kazanacağına yürekten inandık. Bu inançla 11. Alaçatı Ot Festivali'nde sizlerle birlikte uyanışın, yenilenmenin, taptaze çiçekleriyle gelecek güzel günlerin habercisi baharı karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu festival, günlük yaşam telaşı içinde gri binalar arasında sıkışan bedenlerimizin doğa ile yeniden kucaklaştığı, betonlar arasına sıkışmış ruhlarımızın iyileşip arındığı bir festival. Bu festivalde doğanın cömertliğine şükranlarımızı sunuyoruz. Binlerce yıldır insanlığa gastronomik ve kültürel anlamda değer katan zeytin ağaçlarımıza sımsıkı sarılıyoruz. Zeytinlerimize dokunmayın. Bizler, bu topraklarda farklı kültürlerin yarattığı renklilik içerisinde sevginin, barışın şarkılarını söylüyor, hiç kimseyi ayrıştırmadan aydınlık yarınların umudunu büyütüyoruz. Birlikte, zenginliklerimizi koruyup çoğaltarak pırıl pırıl bir gelecek yaratacağız. Elinizi Çeşme'nin üzerinden çekin. "

"ESNAFA CAN SUYU OLDU"

ANKA Haber Ajansı'na festivalle ilgili görüşlerini aktaran Başkan Ekrem Oran, şöyle konuştu:

"Üç yıl aradan sonra otların rüzgarlı hikayesi Alaçatı Ot Festivali'ni yeniden yapıyoruz. Bunun gururunu yaşıyoruz. Milyonları yeniden bu festivalde ağırlıyoruz. Dünya markamız Alaçatı'yı ve Türkiye'nin parlayan yıldızı, yeryüzündeki cennet Çeşme'yi tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu sene yurt dışından ve içinden yüz binlerce misafirimiz var. Yabancıların gelmesini sevinçle karşılıyoruz. Çünkü bu kadar yabancı gelmezdi festivalimize. Üç senenin verdiği bir özlem var. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu festival, turizmcilerimiz, esnafımız ve yatırımcılarımız için ekonomik koşulların bu kadar kötü olduğu bir dönemde can suyu. Sağlıklı, bereketli, barış dolu bir sezonu Çeşme’mize ve dünyaya diliyoruz. Bu sene temamız 'labada', konumuz ise ‘zeytin’. Zeytin barışın simgesi. Bu ara Zeytin Yasası ile ilgili çok gündemde. Biz konuyu üç ay evvel koymuştuk. Buradan yine sesleniyoruz: Zeytinimize dokunma."

TÜZÜN: "EKREM BAŞKANIMIZ BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATIYOR"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de festivalden dolayı yaşadığı mutluluğu anlatırken şunları kaydetti:

"Millet İttifakı'nın, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının hangi zorluklar altında görev yaptığını yakından takip ediyoruz. Siyasi iktidarın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne döndükten sonra Cumhuriyet Halk Partili belediyelere uyguladığı zulüm, tehdit ve baskıyı biliyoruz. Ekonomik zorluklar içerisinde halktan aldığını halka veren Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının başarısını takip ediyoruz. İzmir’imizin başta Büyükşehir Belediye Başkanı (Tunç Soyer) olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızın da nasıl görev yaptığını biliyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin yerel yönetimlerin en güzel temsil edildiği İzmir'de Ekrem başkanımız, halkıyla bütünleşerek, belediye ile halkı kaynaştırarak, projeleri ve kadrosuyla sevgisini katarak büyük bir başarıya imza atıyor. Bu imzasına tanıklık ve şahitlik yapmak üzere buradayız. Önümüzde genel seçim süreci yaşayacağız. Biz istiyoruz ki hemen seçim, derhal seçim. Cumhuriyet Halk Partisi, nasıl Türkiye'nin kurucu partisi olduysa önümüzdeki ilk seçimde kurtarıcı parti olacaktır."

ORÇAN: "DAHA GÜZELİNİ NASIL YAPARIZ DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIK"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı Mustafa Hayri Orçan da "6 Mart Pazar Günü Tatlısu'da bir benzerini yaptığımız Ot Festivali'ni burada da görmek çok mutluluk verici. Bu güzel organizasyonu gördükten sonra 'Biz daha güzelini nasıl yapabiliriz' diye düşünmeye başladık" dedi.

27 Mart Pazar günü Başkan Ekrem Oran'ın katıldığı törenle sona erecek festivalde karakılçık buğday tohumu dağıtılacak. Festival, yemek kursları, yarışmalar ve gösterilerle beraber konserler de devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.