Dolar 32,3445
%-0.05
Euro 34,9538
%0.47
Altın 2.389,090
%-0.32
Bist-100 10.203,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğretmen eğitimdeki acı tabloyu anlattı: Öğrenciler açlıktan okula gelemiyorlar

Öğretmen eğitimdeki acı tabloyu anlattı: Öğrenciler açlıktan okula gelemiyorlar

Milyonlarca çocuk ekonomik yetersizlikler yüzünden derslere aç giriyor. Cumhuriyet'e konuşan İzmir Kadifekale’deki bir ortaokuldaki rehberlik öğretmeni, "Öğrenciler evden beslenme getiremiyor değil, öğrenciler yoksulluktan okula devam edemiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.11.2022 - 09:47

Özellikle küçük yaş grubundaki çocuklar erken saatlerde başlayan derslerine kahvaltı yapmadan gidiyor. Okulda da çoğunluğu ekonomik gerekçelerle yeterli beslenemeyen bu öğrenciler, derslerinden geri kalıyor ve anlama güçlüğü yaşıyor.

İzmir Kadifekale’deki bir ortaokuldaki rehberlik öğretmeni, öğrencilerin yeterli beslenemedikleri için derslere odaklanamadıklarını ve buna bağlı olarak da okul başarılarının düştüğünü kaydetti. İsminin açıklanmasını istemeyen öğretmen, “2022/2023 yılı eğitim-öğretim yılının alt sınıf için zorlu ve sert geçeceğini öngörüyorduk. Ancak bu yıl başka bir yoksulluk boyutu yüzümüze tokat gibi çarptı. Öğrencilerin değil öğretmenlerin de kantin fiyatlarına mesafeli durduğu bir yıldan bahsediyorum. Öğrenciler evden beslenme getiremiyor değil, öğrenciler yoksulluktan okula devam edemiyor” dedi.

Belirli sayıda öğrencinin beslenme ücretinin öğretmenler tarafından karşılanabildiği durumlar olduğunu da belirten öğretmen, “Fakat bu yeterli olamıyor. Öğrencilerin en azından okulda yeterli beslenmelerini sağlayacak, sandviç, süt, kuruyemiş gibi paketlerin oluşturularak dağıtılmasının bir nebze olsun rahatlatacağını düşünüyorum” diye konuştu. (Cumhuriyiet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.