Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O CHP'li aday adayına 'sahtecilik' şoku

O CHP'li aday adayına 'sahtecilik' şoku

Belediyle başkan aday adaylığı için Çiğli CHP İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Utku Gümrükçü ve ilçe yöneticisi Sebahat İssi hakkında sahte imzalı dilekçe ile bir üyenin üyeliğinin düşürüldüğü iddiasıyla dava açıldı. “Özel belgede sahtecilik” suçlamasıyla yargılanan Gümrükçü, iddiaları reddetti. Seçim öncesi o aday adayına şok

  • Ege Postası
  • 13.11.2018 - 11:28

EGEPOSTASI- CHP üyesi Eren Erkan Gündüz, Temmuz 2015’te bilgisi dışında Çiğli CHP İlçe Başkanlığı’na verilen sahte bir belgeyle üyeliğinin düşürüldüğünü öne sürdü. Gündüz, dönemin CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve CHP Çiğli İlçe Teşkilatı Sekreteri Sebahat İssi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DİLEKÇE 19 GÜN SONRA YOLLANDI

Gündüz adına düzenlenen söz konusu istifa dilekçesinin 10 Temmuz 2015 tarihinde ilçe teşkilatına sunulduğu, 19 gün sonra ise CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın kaşesi ve CHP Çiğli İlçe Teşkilat Başkanı antetli belgeyle CHP Genel Merkezi’ne gönderildiği tespit edildi. Savcılığın yaptığı incelemenin ardından Gümrükçü ve İssi hakkında, “Özel belgede sahtecilik” suçlamasıyla Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

24 SAAT MASAMDA OTURMUYORUM

Soruşturma aşamasında ifadelerine başvurulan Utku Gümrükçü, Gündüz’ü tanımadığını, dilekçenin ne zaman verildiğini de hatırlamadığını belirterek, “Çünkü ben ilçe başkanı olarak 24 saat masamda bulunmuyorum. Dilekçenin de fiilen kimin tarafından alındığını bilmiyorum” dedi.

EVRAKLARIN ARASINA KARIŞMIŞTIR

Gümrükçü’nün ifadesi şöyle:

“Normal prosedürde biz bu tür bir dilekçeyi ayrı bir yere koyar ve yönetim kurulu olarak karar alır ondan sonra genel merkeze göndeririz. Bu dilekçenin araya nasıl girdiğini bilmiyorum. Ayrıca bu dilekçe dosyada bulunan evrak kayıt listesine de girmemiştir.

Normal prosedürde bu dilekçenin ekinde nüfus cüzdanı fotokopisi istenir. Ondan sonra kaşe vurulur ve gönderilir. Ancak bu dilekçe evrakların arasına karışmış olabilir.

Müştekinin bu dilekçesini verdikten sonra en yakın seçim olarak Kasım ayında ilçe teşkilatımız yenilendi. Bir başka arkadaşımız seçilmiştir, müştekinin hak kaybı yoktur.

Müşteki anladığım kadarıyla bu olayı önceden öğrenmesine rağmen nedense dilekçe vermek için iki yıla yakın bir zaman beklemiştir. Kaldı ki ilçe teşkilatına bir dilekçe vererek üyeliğini yenileyebilirdi. Hangi amaçla bu şekilde hareket ettiğini bilemiyorum. Kesinlikle söz konusu imza ve yazı bana ait değildir. Kimin tarafından da müşteki adına yazıldığını bilmiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

DURUŞMA 28 KASIM'DA

İssi de benzer bir savunma yaparak suçlamaları reddetti. Gümrükçü ve İssi’nin “özel belgede sahtecilik” suçlamasıyla yargılanacağı davanın ilk duruşması 28 Kasım saat 10.55’de görülecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.