Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Netanyahu: Gazze dışında da savaşa hazırız

Netanyahu: Gazze dışında da savaşa hazırız

İsrail, artan İran tehdidine karşı savunma ve saldırı hazırlıklarını sürdürüyor. Netanyahu, Gazze dışındaki alanlarda da savaşa karşı hazır olduklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 11.04.2024 - 16:17
  • Güncelleme: 11.04.2024 - 17:46

İsrail'in İran'a karşı aldığı önlemler artıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu, ülkesinin savunma ve saldırı alanlarındaki ihtiyaçlarına odaklandıklarını belirtti. Gazze dışındaki bölgelerde de savaşa hazırlandıklarını vurguladı.

İRAN KONSOLOSLUĞUNA SALDIRI

Geçtiğimiz günlerde İsrail, Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlenen saldırıda 7 üst düzey askeri danışmanın öldürülmesine neden oldu. Bu olayın ardından tırmanan gerilim, İran'ın açıkça misilleme yapacağı endişesini doğurdu.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

Netanyahu, İsrail güçlerine ait bir hava üssünü ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. İranlı komutanların öldürülmesine karşı İsrail'i vuracağı endişesi üzerine Netanyahu, ülkesinin Gazze'deki savaşını sürdürdüğünü ancak diğer bölgelerde de hazırlıklı olduklarını belirtti.

İSRAİL'İN HAZIRLIKLARI

Netanyahu, "İsrail'in savunma ve saldırı alanındaki güvenlik ihtiyaçlarına hazırlandıklarını, herhangi bir zarar görmeleri durumunda karşı atak yapacaklarını" ifade etti. Gazze'deki savaşın yanı sıra diğer bölgelerden gelebilecek tehditlere karşı da hazır olduklarını vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.