Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere’de Gündem Kentsel Dönüşüm

Narlıdere’de Gündem Kentsel Dönüşüm

Narlıdere Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Başkan Abdül Batur başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 03.10.2012 - 10:49

İlk Defa Narlıdere’de Uygulayacağız

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Meclisin açılışında Narlıdere gündeminde bulunan konular ile ilgili açıklamalar yaptı.  Mithatpaşa caddesi çalışmaları, yapımı biten ve devam eden parklar ve Narlıdere Belediyesinin yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Batur, kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz hafta içinde Yeşiltepe 63 Konutlardaki vatandaşlar ile bir program dahilinde prensip anlaşması yaptıklarını da sözlerine ekleyen Batur, “ Özellikle 2.İnönü ve Atatürk Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başladığında sıkıntı yaratacak ve her zaman önümüze problem olarak gelecek tapusuz, oturma raporu olmayan, imar affı olmayan gecekonduların kendi içinde örgütlenerek bir model teşkil etmesi, bu model orada bizim muhatap alacağımız kooperatifler, kendi içinde hak sahibi olacaklar. Bu modeli ilk defa Narlıdere’de uygulayacağız” dedi.

Batur, defterdarlığa seslendi

63 konuttaki sıkıntının hazine arazilerinin belediye devrilmesiyle çözülebileceğini ifade eden Batur, defterdarlığa seslendi. “ Biran evvel hazine arazilerini bize devredin. Bizde vatandaşımızla beraber oradaki çalışmalara başlayalım. Kanun çıkaran özellikle kentsel dönüşüm için kanun çıkan anlayışın yerel yönetimleri de devreye sokması gerekiyor. Bu konuda Narlıdere’de kentsel dönüşüm zaten belli bir noktada biz 63 konutla bu işe başlayacağız.  2. İnönü, Atatürk Mahalleleri ile ilgili ve Tuna Caddesi üzeriyle ve 115 konutu da kapsayan bölge ile ilgili 6.7.2012 tarihinde gönderdiğimiz dosyalar Bakan önüne çıkmak üzere. Bakanın onayından sonra İzmir’de tek belediyeyiz 21 belediyeye Bakanlık yetki verdi.

Mithatpaşa, bayrama kadar bitecek

Narlıdere Belediye Meclis açılışında Mithatpaşa Caddesi üzerinde yürütülen çalışmalardan bahseden Başkan Batur, Mithatpaşa Caddesi’ndeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve bayramdan önce tamamlanacağını söyledi. Batur, Çalışmalar tamamlandıktan sonra Mithatpaşa, Narlıdere’ye yakışır bir cadde haline gelecek” dedi.

Deprem sonrası Van’ı unutmadılar

Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak yaptıkları Van ziyaretinde depremi unutmadıklarını dile getiren Batur, Van’a ilköğretim okulu yaptıracaklarının müjdesini de verdi. Batur, “Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak Van’a ilköğretim okulu yapılması konusunda belediyelerle anlaştık. Van’da Erciş’e bağlı Bayramlı köyünde bu okulu tüm belediyelerin katkısıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili Van Valiliği ile protokolümüzü imzaladık. Önümüzdeki mecliste de bununla ilgili protokolü onaylayıp belediyelerin bütçelerinin binde birini Van Valiliği’nin hesabına yatıracağız. Valilik ihaleyi yapacak. Bizde Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak Van’ı unutmadığımızı göstermiş olacağız” diye konuştu.

Rauf Denktaş Parkı tamamlandı

Limanreis Mahallesi’nde yapılmasına karar verilen 4500metrekarelik Rauf Denktaş Parkı’nın tamamlanmak üzere olduğunu belirten Batur ay sonunda parkın Fen İşleri tarafından teslim edileceğini söyledi. Batur, “Parkın açılışına Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş ve Kıbrıs Belediye Başkanlarını davet ettik” dedi.

Neşet Ertaş, ölümsüzleşecek

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Grup Sözcüsü Ali Rıza Çakmak, Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden ünlü ozan Neşet Ertaş’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ünlü ozanı Narlıdere’de ölümsüzleştirmek için temennide bulundu. Sonrasında Neşet Ertaş için yapılacak park veya heykel için önerge mecliste oy birliği ile kabul edilerek Çevre Komisyonuna havale edildi. Bir sonraki meclis oturum tarihi ise 9 Ekim 2012 Salı saat: 17.00 olarak belirlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.