Dolar 32,3999
%-0.12
Euro 34,8069
%0.19
Altın 2.441,510
%0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mutasyon İzmir’e de sıçradı: İzmir’de kaç mutasyonu vaka görüldü'

Mutasyon İzmir’e de sıçradı: İzmir’de kaç mutasyonu vaka görüldü'

Dünya genelinde koronavirüsün mutasyonlarına rastlanılmasının ardından gözler Türkiye’de mutasyonlu vakaların görülüp görülmediğine çevrilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada ülkede 200’e yakın mutasyonlu vaka tespit edildiğini açıklamıştı. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, ülke genelinde mutasyonlu vaka görülen illerin arasında İzmir’in de olduğunu söyledi. Dr. Çamlı, resmi olmayan verilere göre; İzmir’de mutasyonlu 4 vaka görüldüğü bilgisini verdi.

  • Ege Postası
  • 04.02.2021 - 14:25

EGEPOSTASI- Tüm dünyanın bir yıldır mücadele ettiği koronavirüse karşı aşı çalışmalarının çoğu başarıyla tamamlanmış ve virüsün yayılma hızı birçok ülkede azaltılmıştı. Ancak sevindirici haberin etkisi fazla uzun sürmemiş ve İngiltere’de virüsün farklı bir mutasyonun ortaya çıktığı duyurulmuştu.

Virüsün İngiltere mutasyonunun ardından Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarının da olduğu ortaya çıkmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaparak, mutasyonlu virüslerin Türkiye'de de görüldüğünü ifade etmiş ve “Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz” demişti.

Virüsün farklı mutasyonlarının Türkiye’de 23 ilde görüldüğü bilgisinin açıklamasının ardından, depremin de etkisiyle vakaların kritik seviyelere kadar yükseldiği İzmir’de mutasyonlu vakaların olup olmadığı merak ediliyordu.

“MUTASYONLU VİRÜS VAKALARINDAN İZMİR’DE DE VAR”

Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, İzmir’de de mutasyonlu virüse rastlandığı duyumları aldığını ifade etti.

Dr. Çamlı, konuya ilişkin şunları söyledi; “Şu ana kadar 23 ilde mutasyonlu virüs vakası görüldüğü açıklanmıştı. Ülkedeki sayılarının 200 civarı olduğu tahmin ediliyor. Bu mutasyonlu virüs vakalarından İzmir’de de var.

Bizim edindiğimiz bilgilere göre; geçtiğimiz hafta içerisinde Ege Üniversitesi Hastanesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne gelen olgularda yapılan testlerden 4 kişide mutasyonlu virüs tespit edildi. Hatta bu vakaların iki tanesinin Türkan Özilhan Hastanesinde yattığı bilgisini edinmiştik.

Bu bahsettiğim sayılar geçen haftaydı. Şimdiye kadar İzmir’de bu vakalarda artış olmuş olduğunu düşünüyorum.

Ne kadar çok test yapılırsa o kadar çok vaka bulunur. Şüphelenilen olgulara daha çok mutasyonlu virüsü arayacak test yaparsanız (ki bu da kolay bir işlem değil) o kadar çok bulunur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.